Ελλάδα

Μεγανήσι: Από τα πρώτα covid free νησιά

Μεγανήσι: Από τα πρώτα covid free νησιά
Μεγανήσι: Το Μεγανήσι έγινε ένα από τα πρώτα covid free νησιά στη χώρα.

Το Μεγανήσι είναι ένα από τα πρώτα ελληνικά νησιά που μπορεί να χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό «covid free», κοιτώντας έτσι με αισιοδοξία τη φετινή τουριστική περίοδο. Εκτενές αφιέρωμα για το σχέδιο με νησιά χωρίς κορωνοϊό είχε κάνει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Μεγανήσι

Μεγανήσι: Τι δήλωσε ο δήμαρχος

«Το Μεγανήσι στην τρέχουσα συγκυρία ανοίγει νέα σελίδα και πλέον αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ασφάλεια», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλος Δάγλας, ο οποίος παρέθεσε τα ακριβή στοιχεία των εμβολιασμών.«Έγινε μία τιτάνια προσπάθεια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών. Στις 4 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η 2η φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για 445 άτομα. Επίσης, την ίδια ημέρα, έγινε η 1η δόση του εμβολίου σε 167 κατοίκους, ώστε στις 24 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί για αυτούς η 2η φάση, το ποσοστό των εμβολισμένων πολιτών στο Μεγανήσι, θα ανέλθει στο 85%», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κος Δάγλας, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου, τον αγροτικό ιατρό Νίκο Δημητρέλλο και το νοσοκομείο Λευκάδας το οποίο προσέφερε βοήθεια στην ομάδα των ιατρών που πραγματοποίησαν του εμβολιασμούς, για την βοήθεια και την στήριξη του εγχειρήματος. Κοντά στο Μεγανήσι, covid-free νησάκια είναι πλέον ο Καστός και ο Κάλαμος όπου οι λιγοστοί κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί.

Μεγανήσι

Κι άλλα Covid free νησιά

Στα 18 ανέρχονται συνολικά τα νησιά σε όλη την Ελλάδα όπου είτε έχει γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είτε οι κάτοικοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Τα 10 νησιά που έχει γίνει η πρώτη δόση είναι όλα κάτω των 1.000 κατοίκων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει και η δεύτερη δόση. Μετά αναμένεται να προχωρήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με τα νησιά έως 3.500 κατοίκους και μετά τα νησιά άνω των 3.500 κατοίκων.

Τα Covid free νησιά στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός και με τις 2 δόσεις είναι: Καστελόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Καστός. Τα νησιά στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός με τη μία δόση είναι: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments