Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ευπαθείς ομάδες και ηλικίες 70-74 παίρνουν σειρά

Εμβολιασμοί: Ευπαθείς ομάδες και ηλικίες 70-74 παίρνουν σειρά
Εμβολιασμοί: Τι ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Με την πρώτη κατηγορία των ευπαθών ομάδων θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες. Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση (9/3) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι ευπαθείς ομάδες θα είναι οι επόμενες που θα αιτηθούν για ραντεβού για το εμβόλιο. Η πλατφόρμα θα ανοίξει σύντομα. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και στους άνω των 65 στην Ελλάδα. 

Εμβολιασμοί: Μετά τις ευπαθείς ομάδες θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα των 70-74 και στη συνέχεια των 65-69.

«Σύμφωνα με τις παραδόσεις υπολογίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά έχουν γίνει 1.120.000 εμβολιασμοί, με 747.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 373.000 υπολογίζονται οι πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Το ποσοστό εμβολιακής κάλυψης ανέρχεται στο 7.12%.

Συγκεκριμένα:

  • Στην ηλικιακή κατηγορία 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 212.000 πολίτες (57%).
  • Στην ηλικιακή κατηγορίας 80- 84 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού 230.000 πολίτες και το ποσοστό ανέρχεται στο 58%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, 282.000 πολίτες και το ποσοστό ξεπερνάει το 75%.
  • Στην ηλιακή ομάδα 60 – 64 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν, 352.000 πολίτες, ποσοστό που ξεπερνάει ήδη το 50%.
Εμβολιασμοί: Ευπαθείς ομάδες και ηλικίες 70-74 παίρνουν σειρά

Εμβολιασμοί: Ευπαθείς ομάδες και ηλικίες 70-74 παίρνουν σειρά

Εμβολιασμοί: Από τον Απρίλιο το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Στην ενημέρωση ο κ. Θεμιστοκλέους και η καθηγήτρια παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου, μίλησαν και για τις νέες δόσεις που αναμένονται. Όπως έκαναν γνωστό, «η Pfizer, μας έστειλε πλάνο παραδόσεων για τον Απρίλιο και αναμένουμε από τη συγκεκριμένη εταιρεία 1.071.000 δόσεις εμβολίων. Τις επόμενες μέρες αναμένουμε το πλάνο παραδόσεων και από τις άλλες εταιρείες. Σε επικοινωνία μας με την εταιρεία Johnson and Johnson, η εταιρεία επιβεβαίωσε και εμάς, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη δέσμευσή της να παραδώσει τον αριθμό δόσεων που έχει συμφωνηθεί για το 2ο τρίμηνο του 2021 με τις παραδόσεις να ξεκινούν μετά τα μέσα Απριλίου. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Απριλίου, ίσως προς το τέλος του μήνα. Θυμίζω ότι εμείς αναμένουμε να λάβουμε από την Johnson&Johnson 1.200.000 που θα είναι ισοκατανεμημένα στους 3 μήνες με βάση αυτά που μας έχουν πει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments