Οικονομία

Βεβαιώσεις αποδοχών 2020: Έως 29 Μαρτίου η αποστολή στοιχείων

Βεβαιώσεις αποδοχών 2020: Έως 29 Μαρτίου η αποστολή στοιχείων
Βεβαιώσεις αποδοχών 2020: Μέχρι 29 Μαρτίου μπορούν να γίνουν δηλώσεις για βεβαιώσεις αποδοχών στην ΑΑΔΕ.

Μέχρι 29 Μαρτίου μπορούν να γίνουν δηλώσεις για βεβαιώσεις αποδοχών στην ΑΑΔΕ, καθώς δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο τύπος και η βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων που θα πρέπει να έχουν αποσταλεί.

Βεβαιώσεις αποδοχών 2020: Ποιοι είναι οι υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων

Όσοι παρακρατούν φόρο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 59, 61, 62 και 64 του ν. 4172/2013, πλην των συμβολαιογράφων κατά την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας, έχουν υποχρέωση να χορηγούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες στα οποία έγινε παρακράτηση, μοναδική βεβαίωση στην οποία αναγράφουν το σύνολο των αποδοχών από μισθωτή εργασία και συντάξεις, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα που κατέβαλαν στο φορολογικό έτος και τον φόρο που παρακρατήθηκε.

Ίδια υποχρέωση υπάρχει και στις περιπτώσεις εισοδημάτων για τα οποία δεν προκύπτει φόρος για παρακράτηση, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 6 της παρούσας. Υποχρέωση υπάρχει και για τα ποσά που ειδικότερα ορίζονται στο άρθρο 6 της παρούσας, τα οποία δεν αποτελούν πληρωμές υποκείμενες σε παρακράτηση. Η υποχρέωση αυτή δεν υπάρχει στις περιπτώσεις εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνονται στον Πίνακα κωδικοποίησης αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Βεβαιώσεις αποδοχών: Ποια η διαδικασία

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται με βάση τα ανωτέρω στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα φορολογικού έτους 2020, ο φόρος που παρακρατήθηκε επί αυτών καθώς και το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων και από τον τρόπο ενημέρωσής τους (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα), υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας και αποστέλλονται με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου μέσω διαδικτύου (TAXISnet).

Για τον σκοπό αυτό οι υπόχρεοι δύνανται, για τη δημιουργία των κατάλληλων αρχείων, να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες εφαρμογές του TAXISnet. 2. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και γενικά όποιος παρακρατεί φόρο υποβάλλουν υποχρεωτικά τα παραπάνω στοιχεία.

Βεβαιώσεις αποδοχών 2020: Αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής

Μετά την αποστολή του ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων ως αποδεικτικά υποβολής εμφανίζονται και εκτυπώνονται κατά περίπτωση τα παρακάτω: 1. Το φορολογικό έτος. 2. Ο αριθμός και η ημερομηνία υποβολής δήλωσης TAXISnet. 3. Το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και ο Α.Φ.Μ. δηλούντος. 4. Το σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών, αμοιβών και εισοδημάτων. 5. Το σύνολο των καθαρών αποδοχών. 6. Το σύνολο των παρακρατηθέντων φόρων. 7. Το σύνολο των παρακρατηθέντων ποσών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α ν. 4172/2013 προκειμένου για αποδοχές από μισθωτή εργασία και συντάξεις. 8. Χαρτόσημο και ΟΓΑ Χαρτοσήμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments