Οικονομία

Κομισιόν: Εγκρίθηκε πρόγραμμα για στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Κομισιόν: Εγκρίθηκε πρόγραμμα για στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
Κομισιόν: Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 60 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 60 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Κομισιόν: Ποιους αφορά το πρόγραμμα

Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Εκκίνησης «Elevate Greece», οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει σε θεματικούς τομείς συμβατούς με τη Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας για Έξυπνη Ειδίκευση (RIS3) της Ελλάδας.

Το μέτρο είναι ανοιχτό σε όλους τους τομείς εκτός από τους τομείς της χρηματοδότησης, της πρωτογενούς γεωργίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Ο στόχος του μέτρου είναι να βοηθήσει στην εξασφάλιση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού. Το ποσό της επιδότησης αντιστοιχεί στο 80% των δαπανών του κεφαλαίου κίνησης για το έτος αναφοράς 2019 ή 2020.

Κομισιόν: Ποιες άλλες δράσεις πήραν παράταση

Δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, πήραν εξάμηνη παράταση. Συγκεκριμένα , παρατείνονται κατά 6 μήνες οι καταληκτικές ημερομηνίες υλοποίησης ενταγμένων έργων στις 3 Δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κρίση της πανδημίας στην Οικονομία.

Κομισιόν: Ποιες δράσεις πήραν παράταση

Οι δράσεις που παρατείνονται κατά 6 μήνες είναι οι ακόλουθες :

  • Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
  • Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων συγχρηματοδοτούνται  περισσότερα από 9.000 επιχειρηματικά σχέδια για τα οποία η συνολική εγκεκριμένη επιχορήγηση ανέρχεται σε 265,8 εκ ευρώ.

Καθώς είναι σαφές ότι η πανδημία COVID-19 έχει επιφέρει δυσκολίες στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις που υλοποιούν, θα έχουν 6 μήνες επιπλέον για να ολοκληρώσουν τα έργα τους χωρίς επιπτώσεις στον αρχικό σχεδιασμό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments