Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα

Εξαδάκτυλος: Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα
Εξαδάκτυλος: «Η θετικότητα σε όλη τη χώρα στα αστικά κέντρα, είναι παρόμοια», ανέφερε ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε συγκρατημένος, ερωτηθείς σχετικά με το επόμενο βήμα στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και τη μερική άρση του lockdown τις προσεχείς εβδομάδες μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Πράγματι η θετικότητα περίπου σε όλη τη χώρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι παρόμοια. Η Αττική έχει το ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω του ότι ηγείται αυτής της κούρσας, είναι η πρώτη που μπήκε σε αυτήν την κούρσα. κατά συνέπεια τα κρούσματα μεταφράζονται σε νοσηλείες και οι νοσηλείες σε ανάγκες εντατικής θεραπείας. Εξαδάκτυλος

Εξαδάκτυλος: «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή»

Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι η αύξηση των ανθρώπων που διασωληνώνονται είναι σχετικά βραδύτερη ως ρυθμός από το φθινόπωρο και αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μας τηρώντας αυστηρά τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η επιλογή είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία μας να βρούμε το κουράγιο και να συνεχίσουμε. Δεν ξέρω τι να σας πω, σήμερα είναι η ώρα που όλοι θα πρέπει να συνδράμουμε στο να αντιμετωπίσουμε και να παρέχουμε υγεία στους πολίτες. Το πότε θα κάνουμε το επόμενο βήμα θα το πούμε λίγο αργότερα», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς για το επόμενο βήμα στη διαχείριση της πανδημίας και το πιθανό άνοιγμα της κοινωνίας.

 Δείτε τι είπε

«Καμπανάκι» από την Ματίνα Παγώνη

Καμπανάκι για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκε χτες από τον ΕΟΔΥ έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Θυμίζουμε ότι η κ. Παγώνη τις προηγούμενες ημέρες είχε αναφέρει ότι τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν περιγράφοντας ωστόσο ως δύσκολη την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 40% με 60% λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρεβατιών στα νοσοκομεία, καθώς η κάλυψη χθες ήταν στο 91%. «Λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και όπως είπε οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 έως 60 ετών» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τις ποσότητες των εμβολίων, «για το αν θα έχουμε τις δόσεις ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση των μεταλλάξεων» και πρότεινε να αυξηθεί η τηλεργασία πάνω από 60%, ώστε να μην μετακινούνται οι πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους. «Τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν με κανόνες» κατέληξε.

Κρούσματα σήμερα 10/3: «Καμπανάκι» από την Ματίνα Παγώνη

 Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα στη Δαφνούλα Ευρυτανίας

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 6:00 το πρωί σήμερα και μέχρι τις 16 Μαρτίου για τον οικισμό Δαφνούλα της Ευρυτανίας, λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στον οικισμό Δαφνούλα της Τοπικής Κοινότητας Νέου Αργυρίου Δήμου Αγράφων της ΠΕ Ευρυτανίας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και του Δημάρχου Αγράφων, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, στον οικισμό Δαφνούλα εφαρμόζονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από την Τετάρτη (10/3) και ώρα 06:00 έως και τη Τρίτη (16/3) και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο του οικισμού της Δαφνούλας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  • Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων του οικισμού για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.
  • Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
  • Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).
Ευρυτανία: Περιοριστικά μέτρα από σήμερα στη Δαφνούλα
  • Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

  • Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  • Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί μετά το πέρας ισχύος της παρούσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments