Ελλάδα

Λάρισα: Αυτά λέει το πόρισμα των σεισμολόγων

Λάρισα: Αυτά λέει το πόρισμα των σεισμολόγων
Λάρισα: Όπως σημειώνεται, ο μετασεισμός των 6 Ρίχτερ έγινε σε δευτερεύον ρήγμα.

Στη δημοσιότητα ήρθε το πόρισμα των σεισμολόγων για το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λάρισα στις 3 Μαρτίου. Τα 6 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την περιοχή και οι πολλοί μετασεισμοί (ανάμεσα τους ένας 6 Ρίχτερ) προκάλεσαν πολλές ζημιές σε σπίτια και κτήρια, με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους.

Λάρισα: Πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, γνωστοποίησε το πόρισμα των σεισμολόγων Κ. Παπαζάχου, Γ. Κουκουβέλα, Ευθ. Λέκκα, Κ. Νικολόπουλου και Α. Γκανά. Στο συμπέρασμα σημειώνεται ότι ο μετασεισμός 6 Ρίχτερ, της Πέμπτης 4 Μαρτίου «πιθανόν έγινε σε ένα δευτερεύον ρήγμα μέσα στον χώρο της κύριας μετασεισμικής ακολουθίας».

Επίσης, γίνεται αναφορά για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας. Χαρακτηριστικά τονίζεται: «Δείχνει να υπάρχει μια σταδιακή, φυσιολογική μείωση στο μέγεθος και στη συχνότητα των μετασεισμών, με πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να μην χρησιμοποιούν κατοικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων».

Λάρισα: Αναλυτικά, όλο το πόρισμα και όσα είπε ο κ. Αγοραστός

Λάρισα

Λάρισα: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 13 οικίσκοι

Σημειώνεται ότι οι 13 πρώτοι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, ενώ αναμένονται σήμερα άλλοι 11 οικίσκοι ώστε να γίνει μεταφορά των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης λόγω του ισχυρού σεισμού.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πρώτο μας μέλημα είναι η στέγαση των κατοίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα σπίτια τους τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα». Ακόμη, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι αναμένεται να έρθουν από το υπουργείο Υποδομών όσοι οικίσκοι χρειαστούν, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή. Μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν οι οικίσκοι να εγκατασταθεί και αφορούν τη διαδικασία υποδομών για ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση τους.

Λάρισα: Σήμερα αναμένονται οι οικίσκοι

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα αναμένονται οι οικίσκοι

Την ίδια ώρα συνεχίζεται, η τροφοδοσία των κατοίκων από τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ εθελοντικές ομάδες επιχειρούν στις περιοχές, βοηθώντας τους κατοίκους με ό,τι έχουν ανάγκη. Ακόμη, με απόφαση της 5ης ΥΠΕ λειτουργεί και ένα έκτακτο ιατρείο σε οικίσκο στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όπου διαθέτει καρδιογράφο και λοιπό εξοπλισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments