Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Περισσότερα από 9.100 τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός Γερμανία: Περισσότερα από 9.100 τα νέα κρούσματα
Κορωνοϊός Γερμανία: Ως τις 28 Μαρτίου ισχύουν περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα.

Επιμένει ο κορωνοϊός στη Γερμανία, με τα κρούσματα να είναι χιλιάδες καθημερινά. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων ως τις 28 Μαρτίου και στη χώρα τα rapid test εξαφανίστηκαν από τα σούπερ μάρκετ. Το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.146 φθάνοντας τα 2.518.591, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανακοίνωσε ακόμη ότι 300 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 72.489 νεκρούς μέχρι εδώ.

Κορωνοϊός Γερμανία: Έτσι θα ανοίξει η οικονομία

Ομοσπονδία και κρατίδια συμφώνησαν τις προηγούμενες ημέρες ότι εφόσον τα νέα κρούσματα παραμένουν για τουλάχιστον 14 μέρες κάτω από το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και στη συνέχεια τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Αρχικά τα ανθοπωλεία, τα βιβλιοπωλεία και οι επιχειρήσεις με είδη κήπου.

Αργότερα θα ανοίξουν, με περιορισμό στον αριθμό πελατών που θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους τους, όλα τα καταστήματα, αλλά αν ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει το όριο θα εφαρμόζεται το σύστημα «click-and-meet». Οι εργοδότες θα πρέπει μάλιστα να φροντίζουν ώστε το προσωπικό που εργάζεται με φυσική παρουσία να υποβάλλεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε τεστ για τον κορωνοϊό. Υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, με περιορισμένο αριθμό θεατών. Σε μουσεία και ζωολογικούς κήπους θα πρέπει να έχει προηγηθεί κράτηση. Επίσης, η τηλεργασία παρατείνεται έως τουλάχιστον την 30ή Απριλίου. 

Κορωνοϊός Γερμανία

Κορωνοϊός Γερμανία:

Μάλιστα η καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε ευρεία εφαρμογή της έκκλησης των κορυφαίων γερμανικών οικονομικών Ενώσεων να προσφέρουν γρήγορα διαγνωστικά τεστ όλες οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους τους διότι τα τεστ είναι μια γέφυρα μέχρι τον γενικό εμβολιασμό. «Περιμένουμε ότι οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν ουσιαστικά. Η στρατηγική των διαγνωστικών τεστ είναι απαραίτητη για τη δυνατότητα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και μια γέφυρα έως τον εμβολιασμό ευρύτερων τμημάτων του πληθυσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά  στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments