Διεθνή

Lockdown Γερμανία: Παράταση ως τις 28 Μαρτίου ανακοίνωσε η Μέρκελ

Lockdown Γερμανία: Παράταση ως τις 28 Μαρτίου ανακοίνωσε η Μέρκελ
Lockdown Γερμανία: Εγκαταλείφθηκε το όριο των 35 κρουσμάτων που είχε τεθεί ως βάση για τη χαλάρωση των μέτρων.

Την παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 28 Μαρτίου, αλλά και τη σταδιακή άρση των περιορισμών από τις 8 Μαρτίου, υπό προϋποθέσεις, ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων και αφού εγκαταλείφθηκε το όριο των 35 κρουσμάτων που είχε τεθεί ως βάση για τη χαλάρωση των μέτρων.

«Μπαίνουμε στην επόμενη φάση με δικαιολογημένες ελπίδες», σημείωσε η Μέρκελ, η οποία τόνισε την ανάγκη «να πάμε έξυπνα στα επόμενα βήματα». Δίνεται «μάχη με τον χρόνο», εξήγησε και υποσχέθηκε ότι «η άνοιξη του 2021 θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη», υποδεικνύοντας το εμβόλιο ως τον «πιο αξιόπιστο βοηθό μας» για την έξοδο από την πανδημία, σε συνδυασμό με τη διενέργεια μαζικών τεστ.

Lockdown Γερμανία: Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας

Ομοσπονδία και κρατίδια συμφώνησαν ότι εφόσον τα νέα κρούσματα παραμένουν για τουλάχιστον 14 μέρες κάτω από το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και στη συνέχεια τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Αρχικά τα ανθοπωλεία, τα βιβλιοπωλεία και οι επιχειρήσεις με είδη κήπου.

Αργότερα θα ανοίξουν, με περιορισμό στον αριθμό πελατών που θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους τους, όλα τα καταστήματα, αλλά αν ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει το όριο θα εφαρμόζεται το σύστημα «click-and-meet». Οι εργοδότες θα πρέπει μάλιστα να φροντίζουν ώστε το προσωπικό που εργάζεται με φυσική παρουσία να υποβάλλεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε τεστ για τον κορωνοϊό. Υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, με περιορισμένο αριθμό θεατών. Σε μουσεία και ζωολογικούς κήπους θα πρέπει να έχει προηγηθεί κράτηση. Επίσης, η τηλεργασία παρατείνεται έως τουλάχιστον την 30ή Απριλίου.

Lockdown Γερμανία: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό για δασκάλους και προσωπικό σχολείων

Ακόμη, μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι και το ότι δάσκαλοι και διοικητικό προσωπικό σχολείων και παιδικών σταθμών θα πάρουν προτεραιότητα για εμβολιασμό και θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα. Από τον Απρίλιο αναμένεται επίσης να ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση «γρήγορου» τεστ για όλους τους πολίτες σε εβδομαδιαία βάση. Τα τεστ θα πωλούνται ελεύθερα ήδη από το ερχόμενο Σάββατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments