Ελλάδα

Πέθανε ο Θεόφιλος Βανδώρος

Πέθανε ο Θεόφιλος Βανδώρος
Βανδώρος: Έγινε γνωστός στο κοινό όταν πρωταγωνίστησε στο «Τμήμα Ηθών».

Στη θλίψη έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος. Μόλις τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της Γιώτας Σοϊμοίρης  αλλά και της Μιράντας Κουνελάκης ένας ακόμη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή. Σε ηλικία μόλις 60 ετών ο Θεόφιλος Βανδώρος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας σοκάροντας την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Έγινε ευρύτερα γνωστός από τις συμμετοχές του σε πολλές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων. η “Λάμψη” και το «Τμήμα Ηθών». Είναι γιος του 96χρονου σήμερα ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, ο οποίος έχει επίσης λατρευτεί στον τηλεοπτικό και θεατρικό χώρο.

Βανδώρος: Συλλυπητήρια από τους συνεργάτες και φίλους του

Για την απώλεια του Θεόφιλου Βανδώρου έκανε ανάρτηση η Καίτη Φίνου, η οποία συνεργάστηκε μαζί του σε αρκετές παραστάσεις. “Πρώτη συνεργασία μας το 2009 “Ωχ τα νεφρά μου”. Και μετά στην τελευταία παράσταση που συμμετείχες “δεν είναι αυτό που νομίζεις”. Ταπεινός, αξιοπρεπής,με παιδεία από το σπίτι του,μορφωμένος,ταλαντούχος… Καλό ταξίδι Θεόφιλε Βανδώρε…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Θεόφιλος Βανδώρος

Πέθανε ο Θεόφιλος Βανδώρος

Τη θλίψη του για την απώλεια του ηθοποιού εξέφρασε και το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα» Βασίλης Σπυρόπουλος. “Έφυγε σήμερα απ’ τη ζωή ο αδελφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP Θεόφιλε” έγραψε με τη σειρά του.

Θεόφιλος Βανδώρος

Πέθανε ο Θεόφιλος Βανδώρος

Βανδώρος: Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Για 10 χρόνια έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.α. Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Συμμετείχε επίσης στα: Εμένα φοβάμαι (2010) Singles 1 (2005) ‘Εκτακτη συμμετοχή Σύνορα αγάπης (1999) Ναρκωτικά στα θρανία (1989) Φιλοδοξίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments