Τεχνολογία

Twitter: Πωλείται για εκατομμύρια το πρώτο tweet της πλατφόρμας

Twitter: Πωλείται για εκατομμύρια το πρώτο tweet της πλατφόρμας
Twitter: O Τζακ Ντόρσεϊ στις 21 Μαρτίου 2006 έκανε το πρώτο tweet, το οποίο αποτελούνταν από μόνο τέσσερις λέξεις.

Όλο εκπλήξεις είναι το Twitter το τελευταίο διάστημα. Μετά την ανακοίνωση ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει τη λειτουργία με την ονομασία «Super Follow» αλλά και τη δυνατότητα για ακύρωση των tweets, φαίνεται πως προχωρά στην πώληση του πρώτου ποσταρίσματος που έγινε στην πλατφόρμα.

Twitter: Έως και  2,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο tweet

Συγκεκριμένα, ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, βγάζει στο «σφυρί» το πρώτο tweet που αναρτήθηκε πριν από 15 χρόνια. Ο Ντόρσεϊ δημοσίευσε μια διεύθυνση στο διαδίκτυο ονόματι Valuables, που επιτρέπει σε επίδοξους αγοραστές να αποκτήσουν tweet, υπογεγραμμένα από τους δημιουργούς του.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (7/3), η τελευταία προσφορά για το ιστορικό tweet έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι προϊόντα όπως το πρώτο tweet που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται ως NFT και αφορούν στις αποδεδειγμένα πρώτες/αυθεντικές εκδοχές σε οτιδήποτε αφορά ψηφιακή τέχνη ή άλμπουμ. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να διαθέτει τα δικαιώματα ενός τέτοιου NFT. Τα NFT έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελούν μια διαδεδομένη τεχνολογία προκειμένου να πωληθούν έργα ψηφιακής τέχνης. Το αντικείμενο αυτό είναι κωδικοποιημένο με την υπογραφή του καλλιτέχνη (ιδιοκτήτη του tweet) με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο είναι κρυπτογραφημένο και το bitcoin.

Twitter: Αυτό ήταν το πρώτο tweet

O Τζακ Ντόρσεϊ στις 21 Μαρτίου 2006 έκανε το πρώτο tweet, το οποίο αποτελούνταν από μόνο τέσσερις λέξεις: «Απλώς, σετάρω το τουίττερ μου». Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία και θα καταλάβετε:

Twitter

Twitter: Το πρώτο tweet

Twitter: Έρχεται η ακύρωση των tweets

Τις προηγούμενες ημέρες η γνωστή πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια επιλογή για την ακύρωση της δημοσίευσης ενός tweet ονόματι «undo send», αμέσως μετά την αποστολή του. Ένας εκπρόσωπος τύπου του κολοσσού, με έδρα την Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε πως δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, αφότου μια αναλύτρια, η Τζέιν Μάντσουμ Γουόνγκ, αποκάλυψε την εν λόγω πληροφορία στο Twitter.

Η ίδια δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης με το πως θα μπορούσε να μοιάζει η συγκεκριμένη λειτουργία. Μια μπλε μπάρα θα μπορούσε να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της αποστολής του tweet, δίνοντας λίγα δευτερόλεπτα στον χρήστη να «ακυρώσει» το μήνυμά του, προτού εξαντληθεί το χρονόμετρο. Η λειτουργία «ακύρωση» θα επέτρεπε τη διόρθωση ενός προβλήματος αμέσως, χωρίς να προκύπτουν επιπλοκές στην περίπτωση τροποποίησης, αφότου ένα μήνυμα έχει γίνει ήδη retweet, για παράδειγμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments