Διεθνή

Εμβόλια κορωνοϊού: Πάνω από 34 εκατομμύρια δόσεις έχουν εξαχθεί από την ΕΕ

Εμβόλια κορωνοϊού: Πάνω από 34 εκατομμύρια δόσεις έχουν εξαχθεί από την ΕΕ
Εμβόλια κορωνοϊού: Η Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμως αρνείται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις εξαγωγές εμβολίων.

Τρέχουν οι διαδικασίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έτσι ώστε να υπάρξει αναγνώριση τόσο στην ΕΕ αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Θυμίζουμε, ότι στις 17 Μαρτίου η Κομισιόν θα παρουσιάσει την πρότασή της, με τον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά να είναι αισιόδοξος για την έκβασή της. 

Εμβόλια κορωνοϊού: Στα 34 εκατομμύρια οι δόσεις που έχουν εξαχθεί

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες εξήγαγαν 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό από την ΕΕ σε περίπου τριάντα χώρες σε διεθνές επίπεδο από την 1η Φεβρουαρίου. Τα εννέα εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές εξήχθησαν στη Βρετανία, 4 εκατομμύρια στον Καναδά, 3 εκατομμύρια στο Μεξικό και 1 εκατομμύριο στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου απέφυγε να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίων που έχουν εξαχθεί σε άλλα κράτη. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η εξαγωγή εμβολίων ή των συστατικών τους εξαρτάται από τις «συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν οι προμηθευτές έναντι των πελατών τους». Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμως αρνείται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορωνοϊού, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις φαρμακευτικές εταιρείες συμπεριλαμβάνουν ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Εμβόλιο κορωνοϊού

Εμβόλια κορωνοϊού

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι γίνεται με τα κρούσματα ανά τον κόσμο

Στη Γερμανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 14.356 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.532.947, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, 321 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 72.810 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, η Βραζιλία θρηνεί για πρώτη φορά πάνω από δύο χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι υπέκυψαν 2.286 ασθενείς. Στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, τα θύματα έχουν φθάσει τα 270.656, επί συνόλου 11,2 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Η Βραζιλία σημείωσε τραγικό ρεκόρ θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα (1.972 την Τρίτη), ενώ διαγνώστηκαν 79.876 νέες μολύνσεις, ο τρίτος υψηλότερος αριθμός μέσα σε μια ημέρα από την εκδήλωση της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments