Οικονομία

Επιχειρήσεις ενίσχυση: Ποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα λάβουν επιδότηση – Αυτές είναι οι περιοχές

Επιχειρήσεις ενίσχυση: Ποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα λάβουν επιδότηση – Αυτές είναι οι περιοχές
Επιχειρήσεις ενίσχυση: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την επιδότηση επιχειρήσεων και εργαζομένων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή  κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού όπου περιγράφει και τις περιοχές που αφορά.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 19.03.2021 και ώρα 12.00 και λήξης η 23.4.2021 ώρα 15:00.

Επιχειρήσεις ενίσχυση: Τι αναφέρει η απόφαση

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης το νέο πρόγραμμα επιδότησης με 3.000 ευρώ για επιχειρήσεις και 1.000 ευρώ για εργαζομένους με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ’ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου covid 19».

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, λήπτες της ενίσχυσης είναι οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του Κεφαλαίου 4 της συνημμένης στην παρούσα Πρόσκλησης, στις οποίες επιβλήθηκαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2020, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου συγκεκριμένων περιοχών, περιοριστικά μέτρα επαχθέστερα των προβλεπόμενων για αντίστοιχες επιχειρήσεις στο σύνολο της επικράτειας.

Επιχειρήσεις ενίσχυση: Ποια τα ποσά και οι περιοχές

  • 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση
  • 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος

Λήπτες της ενίσχυσης που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας δράσης είναι οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν στη χώρα και οι οποίες πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις συμμετοχής:

1. Να είχαν την 18.12.2020 εγκατάσταση σε τουλάχιστον μία εκ των παρακάτω περιοχών: α) Δήμος Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, β) Δήμος Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, γ) Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, δ) Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ε) Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Κάλυμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στ) Δημοτική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ζ) Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεός Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments