Πολιτική

Κεραμέως: Καμία εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως: Καμία εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων
Κεραμέως: Τι λέει η υπουργός για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Για το άνοιγμα των σχολείων και την παράταση του σχολικού έτους, μίλησε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε έκανε ειδική μνεία στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Όπως είπε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά, “δεν υπάρχει καμία εισήγηση ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα των σχολείων”.

Κεραμέως: Πιθανόν να γίνει μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους

Για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία και να παραταθεί το σχολικό έτος σημείωσε: «Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και για αυτό το λόγο λεω ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά και τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας πως είναι πιθανό να γίνει «μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου».

Κεραμέως: Ο νόμος εφαρμόστηκε

Για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ ανέφερε ότι ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ξεκινά εκ νέου την λειτουργία του. «Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο . Ήδη το πανεπιστήμιο ξεκινάει εκ νέου τη λειτουργία του και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς εξαιτίας της κατάληψης είχε φτάσει σε σημείο να πρέπει να διακόψει κάθε διοικητική του λειτουργία με απόφαση Συγκλήτου. Για παράδειγμα δεν μπορούσε το Αριστοτέλειο να ολοκληρώσει την κινητικότητα των υπαλλήλων που γίνεται για όλους τους φορείς του δημοσίου επειδή τελούσε σε κατάληψη. Προχωράμε λοιπόν μπροστά, η ομαλότητα επανέρχεται στο πανεπιστήμιο και ο νόμος εφαρμόζεται» είπε η υπουργός.

Κεραμέως

Κεραμέως: Ο νόμος εφαρμόστηκε στο ΑΠΘ

Κεραμέως: Αδιανόητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη, η κ. Κεραμέως, χαρακτήρισε «αδιανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ», επειδή «καλούσε σε διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη» εν μέσω πανδημίας, και κατηγόρησε βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για έκνομες ενέργειες. «Πήγαν να υποστηρίξουν την κατάληψη στο ΑΠΘ, και δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος» κατέληξε η υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments