Ελλάδα

Κατάληψη ΑΠΘ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσής του

Κατάληψη ΑΠΘ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσής του
Κατάληψη ΑΠΘ: Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Δύο ημέρες μετά την επιχείρηση για την εκκένωση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία εν τέλει δεν προχώρησε αλλά είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια στο χώρο έξω από το Ίδρυμα, οι αστυνομικές δυνάμεις επέστρεψαν.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11/3) το ΑΠΘ είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς και είναι σε εξέλιξη επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης. Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα. Οι πληροφορίες για την επιχείρηση της εκκένωσης υπήρχαν από χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές. Οι ίδιοι καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει για τη στήριξη της κατάληψης.

Κατάληψη ΑΠΘ: Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν χθες, Τετάρτη 10 Μαρτίου, μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος στην κατάληψη ύστερα από 17 ημέρες.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του Ιδρύματος και στη 1:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και της Νίκης Κεραμέως. Η πορεία θα καταλήξει στην Πρυτανεία, με τους φοιτητές να προχωρούν στην έκδοση ανακοίνωσης και να βάζουν τέλος και τυπικά στη λήξη της κατάληψης.

Κατάληψη ΑΠΘ: Δείτε εικόνες από τον χώρο του ΑΠΘ σήμερα το πρωί

Κατάληψη ΑΠΘ: Τι έγινε τη Δευτέρα

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα το βράδυ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν διμοιρίες των ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου, στην Εθνικής Αμύνης, στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και στο Ιβανώφειο, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το Ίδρυμα προκειμένου να εισβάλλουν και να εκκενώσουν την κατάληψη.

Κατάληψη ΑΠΘ

Κατάληψη ΑΠΘ

Ωστόσο, σύντομα ο χώρος έξω από το ΑΠΘ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Όλα ξεκίνησαν όταν διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να μπλοκάρει ομάδα ατόμων να εισέλθει στους χώρους του Ιδρύματος. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες από κάποιους που πρόλαβαν να μπουν εντός του campus και απάντησαν με χημικά και κρότους λάμψης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν πέντε προσαγωγές από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Πρόκειται για έναν 23χρονο που συνελήφθη για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στους υπόλοιπους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments