Ελλάδα

Λαϊκές αγορές: Κανονικά θα λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα

Λαϊκές αγορές: Κανονικά θα λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα
Λαϊκές αγορές: Αναλυτικά ποια καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Μπορεί τα σούπερ μάρκετ να μην λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα, η οποία φέτος θα εορταστεί με αυστηρά μέτρα προστασίας από τους πολίτες λόγω της πανδημίας, οι λαϊκές αγορές όμως θα βρίσκονται εκεί για να υποδεχτούν τις πελάτες. “Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν, κανονικά, και αύριο Σάββατο με επάρκεια σαρακοστιανών και καλές τιμές ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Μουλιάτος, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν τους υπαίθριους χώρους των λαϊκών αγορών προκειμένου να προμηθευτούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουμε σε όλους σαρακοστιανά εδέσματα ξεχωριστής φρεσκάδας και νοστιμιάς».

Λαϊκές αγορές: Επίσης, διευκρινίζεται ότι την Καθαρά Δευτέρα είναι ανοικτά οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ και τα ιχθυοπωλεία.

Όσο για τη Βαρβάκειο αγορά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών, Σπύρος Κοράκης, ανέφερε σχετικά με τις προετοιμασίες για τη Σαρακοστή: «Φέτος δε θα κάνουμε το ξενύχτι της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα. Θα ανοίξουμε το πρωί της Κυριακής. Μπορούν να έρθουν μόνοι οι κάτοικοι των Αθηνών, που είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για τη Βαρβάκειο. Οι τιμές είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, γιατί δεν υπάρχει η δουλειά που υπήρχε τις άλλες χρονιές».

Λαϊκές αγορές

Λαϊκές αγορές

Θυμίζουμε ότι ο κόσμος μπορεί σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου, και αύριο, Σάββατο 13 Μαρτίου, στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033, να μετακινηθεί και να προχωρήσει στις αγορές του για την Καθαρά Δευτέρα εντός του δήμου του ή εντός δύο χιλιομέτρων από την οικία του. Η Καθαρά Δευτέρα δεν θεωρείται επίσημη αργία για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Ως εκ τούτου, επιτρέπεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών είναι νόμιμη, χωρίς να δικαιούνται πρόσθετη αμοιβή.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments