Ελλάδα

Ναύπλιο: Συναγερμός για 1.000 κρούσματα – Τι δείχνουν τα λύματα

Ναύπλιο: Συναγερμός για 1.000 κρούσματα – Τι δείχνουν τα λύματα
Ναύπλιο: Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού.

Έντονη είναι η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στο Ναύπλιο. Την ώρα που συζητείται η παράταση του lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, στο Δήμο Ναυπλιέων χτυπούν “καμπανάκι” για το ιικό φορτίο που παρατηρείται στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι σύμφωνα με τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων οι φορείς του κορωνοϊού υπολογίζονται σε 1.000. Το αποτέλεσμα για την είσοδο του αποχετευτικού δικτύου ήταν 24.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Ναύπλιο: Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου

«Ο Δήμος Ναυπλιέων και η ΔΕΥΑ Ναυπλίου, έχοντας ως πρώτο μέλημα τους την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών τους και με αφορμή την αυξητική τάση που δείχνει να έχει η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας, προχώρησε σε ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την ανίχνευση του ιού. Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου προέβη στην εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν στο Βιολογικού του Τολού δεν έδειξαν ανιχνεύσιμο ιϊκό φορτίο, ενώ το δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο Ναυπλίου , επιβεβαίωσε την ύπαρξη γενετικού υλικού του ιού. Το αποτέλεσμα για την είσοδο του αποχετευτικού δικτύου ήταν 24.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 1.000 φορείς/ασθενείς. Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19».

Ναύπλιο

Ναύπλιο

Ναύπλιο: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.843 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.937 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 506 (67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 501 (ημερήσια μεταβολή +13.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments