Οικονομία

Σκυλακάκης: Σήμερα η ΚΥΑ για τα voucher των μαθητών για tablet –Τι είπε για τα 534 ευρώ

Σκυλακάκης: Σήμερα η ΚΥΑ για τα voucher των μαθητών για tablet –Τι είπε για τα 534 ευρώ
Σκυλακάκης: Για τα μέτρα στήριξης τα οποία παρουσίασε χθες το οικονομικό επιτελείο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Για τα μέτρα στήριξης τα οποία παρουσίασε χθες το οικονομικό επιτελείο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε τόσο για τα μέτρα στήριξης όσο και για την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα υπογραφεί σήμερα για τα voucher των μαθητών για tablet ή υπολογιστή.

Σκυλακάκης: Τι ανέφερε για την επιδότηση πάγιων δαπανών

«Μισθοί, φως, νερό, τηλέφωνο και άλλες μικροδαπάνες» καλύπτονται ως πάγιες δαπάνες των κλειστών επιχειρήσεων που έχουν υπαλλήλους με τη μορφή πιστωτικού, εξήγησε ο αναπληρωτής Υπουργός, εξηγώντας ότι θα καλυφθούν επίσης μελλοντικές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές» για όταν ανοίξει η επιχείρηση. Ο κάθε δικαιούχος επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας που έχει υπάλληλο θα λάβει ένα πιστωτικό, το οποίο και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι την εξάντλησή του.Οι δικαιούχοι υπολογίζονται μεταξύ 30.000 και 50.000 επιχειρήσεων.

Σκυλακάκης: Περιλαμβάνονται στα τεκμήρια τα 534 ευρώ

Σχετικά με την κάλυψη των εργαζόμενων που πλήττονται και λαμβάνουν το επίδομα των 534, ο Θ.Σκυλακάκης αναγνώρισε ότι το ποσό δεν είναι πάντα αρκετό, επιφυλάχθηκε ότι, ενώ «υπάρχει θέμα για την κάλυψη των παγίων, δεν μπορώ να πω κάτι αυτή την ώρα» για τυχόν κυβερνητικά σχέδια. Επεσήμανε ωστόσο ότι, τα 534 ευρώ είναι αφορολόγητα, συμπληρώνοντας ότι πιθανόν ο δικαιούχος τους «να έχει και μία επιστροφή, γιατί οι μήνες πριν την πανδημία είχε κανονική παρακράτηση». Ανακοίνωσε επιπλέον ότι, «τα 534 θα περιλαμβάνεται στα τεκμήρια».

Σκυλακάκης: Σήμερα η ΚΥΑ για τα voucher των μαθητών για λάπτοπ ή tablet

Ανακοίνωσε επίσης πως σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών, χωρίς όμως να μπορεί να πει το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα. Ενώ, για το χρόνο διανομής τους παρέπεμψε στην Υπουργό Παιδείας. Για τα πιο χαμηλά εισοδήματα είπε πως έχει πάρει παρατάσεις το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και γίνεται «προσπάθεια να καλύψουμε αυτό τον κόσμο». «Υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας, δεν είναι τελείως κλειστή η αγορά», συμπλήρωσε αναφερόμενος σε θέσεις logistics και μεταφορέων. ΛΕΦΤΑ

Σκυλακάκης: Ποιοι ωφελούνται από τα νέα μέτρα

Περίπου 100.000 επιχειρήσεις με 230.000 εργαζόμενους ωφελούνται από τα νέα κριτήρια για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1, 2 και 3, για τις οποίες δεν θα επιστραφεί το 30%- 50% της ενίσχυσης, βάσει κριτηρίων για τις απώλειες που υπέστησαν οι επιχειρήσεις εντός του 2020, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments