Οικονομία

Συντάξεις Απριλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για κάθε ταμείο

Συντάξεις Απριλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για κάθε ταμείο
Συντάξεις Απριλίου: Από 24 έως 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων

Από 24 έως 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων του Απριλίου. Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις για την προκαταβολή σύνταξης.

Συντάξεις: Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Στις 24 Μαρτίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 26 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 29 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 30 Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Συντάξεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για την προκαταβολή σύνταξης

Από χθες 10 Μαρτίου τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για την Ψηφιακή Αίτηση Χορήγησης Προκαταβολής Σύνταξης.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/ καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr). H πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Αναλυτικά, oι ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση απονομής σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου υποβάλλουν στην πλατφόρμα αίτηση χορήγησης του ποσού προκαταβολής έναντι της σύνταξης.

Η έγκριση του αιτήματος προκαταβολής πραγματοποιείται από τον e-ΕΦΚΑ, με βάση τα πληροφοριακά στοιχεία που τηρεί ο Οργανισμός και οι συνεργαζόμενοι φορείς, καθώς και των στοιχείων που δηλώνει ηλεκτρονικά ο αιτών.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:

  • Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντα
  • Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
  • Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού
  • Ο αριθμός Πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο αιτών χρησιμοποιεί του κωδικούς TaxisNet για την αυθεντικοποίησή του στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια ζητείται ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ του προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments