Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η Άγκυρα να αποδείξει ότι θέλει διάλογο

Βαρβιτσιώτης: Η Άγκυρα να αποδείξει ότι θέλει διάλογο
Βαρβιτσιώτης: «Η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να παραμείνει στο τραπέζι του διαλόγου και να απέχει από προκλητικές ενέργειες», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, σχολίασε την προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας προς την ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Το ζήτημα εξάλλου της γειτονικής χώρας και της συμπεριφοράς της είναι κάτι που είναι σε εξέλιξη με την Ελλάδα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, την ώρα που η Ευρώπη είναι ενήμερη για το Τσεσμέ στο Αιγαίο και τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών λοιπόν, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», πριν από δύο ημέρες, τόνισε πως «η προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας προς την ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέπεια». Και αναφορικά και με τον 62ο κύκλο διερευνητικών επαφών που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου, επεσήμανε πως «πιστεύουμε ότι πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Βαρβιτσιώτης: «Η Άγκυρα να απέχει από προκλητικές ενέργειες»

Ωστόσο, σημείωσε ότι «η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να παραμείνει στο τραπέζι του διαλόγου και να απέχει από προκλητικές ενέργειες, οι οποίες διαταράσσουν την ευρύτερη ασφάλεια της περιοχής». Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετούν τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ως μέγιστη προκλητική ενέργεια και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόσο ξεκάθαρα τοποθετείται επί αυτού και στο ανώτατο επίπεδο».

Από την άλλη, σχολίασε την κριτική που ακούγεται για την πορεία διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα. Προέταξε την ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εξαγωγή συμπερασμάτων, συνεκτιμώντας τη γενικότερη ευρωπαϊκή κατάσταση. «Οι ανθρώπινες απώλειες λόγω κορωνοϊού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν αυξημένες. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η Σλοβακία με 241 θύματα, η Τσεχία με 207, η Ουγγαρία με 135. Επίσης, η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, το Λουξεμβούργο είχε 49 θύματα. Όμως, χώρες σαν την Αυστρία και την Ελλάδα κατέγραψαν 35 απώλειες η κάθε μία».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης προσέθεσε ότι υπάρχει στόχευση να δημιουργηθεί ένας νέος διχασμός. Αλλά «κάτι τέτοιο δεν το θέλει η κυβέρνηση και δεν το υπηρετεί η παράταξη μας. Διαχρονικά ήταν υπέρ της εθνικής συμφιλίωσης και υπέρ της ενότητας του λαού». Τέλος, σε ερώτηση για την όξυνση του πολιτικού κλίματος, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «το τελευταίο δίμηνο διάφορες ομάδες προσπαθούν να προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους την κρατική λειτουργία και επιζητούν να υπάρχει όξυνση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments