Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ενήμερη η Ευρώπη για το Τσεσμέ στο Αιγαίο και τις τουρκικές προκλήσεις

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ενήμερη η Ευρώπη για το Τσεσμέ στο Αιγαίο και τις τουρκικές προκλήσεις
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στο Αιγαίο.
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στο Αιγαίο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινός συντονισμός ως προς το ζήτημα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού και παράλληλα, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στο Αιγαίο, κατά την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, όπως γίνεται γνωστό, ο κ. Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και των σχέσεων «Νότιας Γειτονίας», που θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και στο πεδίο, με την έκδοση της νέας τουρκικής NAVTEX και τις δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους «Τσεσμέ» στο Αιγαίο.

Σημείωσε, μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πως τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές επαφές, η αυξανόμενη ένταση της Άγκυρας είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει και της Συνόδου του Μαρτίου.

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στη σχετική πρόταση του πρωθυπουργού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, απηύθυνε κάλεσμα στους ομολόγους του να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες ενόψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Αφού σημείωσε ότι ήδη δέκα χώρες έχουν δημιουργήσει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, υπογράμμισε ότι «θα ήταν μεγάλη οπισθοδρόμηση για την ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο και τη χρήση του πιστοποιητικού».

Τέλος, όσο αφορά στην πορεία των εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνεται, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «η πίεση που ασκείται στις εταιρείες που παρέχουν τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργεί και θα θέλαμε να δούμε την Επιτροπή να κινείται γρήγορα και με όλες τις άλλες εταιρείες που είναι έτοιμες να παράσχουν εμβόλια, ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό εφοδιασμού στο μέλλον».

Και να σημειωθεί πως πριν από ελάχιστες ημέρες, μήνυμα προς την Τουρκία να αφήσει τη ρητορική της έντασης και να απέχει από ενέργειες που δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση, είχε στείλει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments