Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματάει την απεργία πείνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματάει την απεργία πείνας
Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας. Ολόκληρη η δήλωσή του από το νοσοκομείο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας. Θυμίζουμε ότι χθες οι γιατροί του είχαν κυκλοφορήσει ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή, ενώ όλες αυτές τις μέρες γίνονταν κινητοποιήσεις τόσο για να μην υπάρχει θάνατος απεργού πείνας, όσο και ενάντια στην αστυνομική βία, όπως έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Το φυλακισμένο ηγετικό στέλεχος της 17Ν αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματάει την απεργία πείνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματάει την απεργία πείνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η χθεσινή ανακοίνωση των γιατρών

Η χθεσινή ανακοίνωση των γιατρών του, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Η κατάσταση είναι οριακή όπως την περιγράφουν οι γιατροί της ΜΕΘ. Νοσηλεύεται για 25η μέρα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, με πλήρη αποχή από σίτιση από τις 8-1-2021, και έχοντας αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα, από τις 11-2, οπότε και αναγκάστηκε να αποδεχθεί την τοποθέτηση ορού ενυδάτωσης. Την 22-2 διέκοψε αυτοβούλως τον ορό ενυδάτωσης, ο οποίος επανατοποθετήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογκαιμικής αιτιολογίας οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, ως εκ της πλήρους αποχής από υγρά.

Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments