Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Κακή ιδέα η άρση του lockdown

Εξαδάκτυλος: Κακή ιδέα η άρση του lockdown
Εξαδάκτυλος: Για μια σειρά θεμάτων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.
Εξαδάκτυλος: Για μια σειρά θεμάτων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησαν για την εξέλικξη της πορεάις του κορωνοϊού στη χώρα. Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μάλιστα έκανε μια εφιαλτική πρόβλεψη για τον αριθμό των κρουσμάτων για το τέλος Μαρτίου, την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίεπεδα.

Εξαδάκτυλος: Τι είπε για την άρση του lockdown

«Kαι αυτή τη βδομάδα η πορεία των κρουσμάτων ήταν ανοδική. Ήπια αλλά ανοδική. Δεν έχουμε φτάσει σε σταθεροποίηση για να πούμε ότι φτάσαμε στην κορύφωση. Είναι ωραία ιδέα το να ανοίξει η αγορά, αλλά πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αν με αυτές τις συνθήκες έχουμε αυτά τα κρούσματα, όταν αρθούν όλα τα μέτρα θα δούμε όλα όσα αποφύγαμε τόσο καιρό. Ο ιός που αντιμετωπίζουμε τώρα μεταδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, και έχουμε και παραδείγματα χωρών που εγκατέλειψαν το lockdown και βρίσκονται σε δεινή θέση. Είναι η πιο κακή ιδέα στην πιο ακατάλληλη στιγμή να σταματήσουμε το lockdown», δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για μια ενδεχόμενη άρση του lockdown.

Εξαδάκτυλος

«Αν το συμπέρασμα είναι ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, για κατανοητούς λόγους, δεν φταίνε τα μέτρα. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος που να σταματά την πανδημία. Όπου σταμάτησε η πανδημία υπήρχε μαζί με όλα τα άλλα και ένα απαγορευτικό. Οι χώρες που προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο την πανδημία δεν τα κατάφεραν να σταθούν απέναντι στον ιό», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

Τζανάκης: Μπορούμε να είμαστε σε καλή καλή κατάσταση το Πάσχα

Μιλώντας σχετικά με όσα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες ημέρες ο κ. Τζανάκης είπε: «Το δικό μας προγνωστικό μοντέλο το τρέχουμε κάθε δεκαπενθήμερο. Θα υπάρξει μια μικρή οριακή άνοδος των κρουσμάτων, ενδεχομένως να δούμε κάποιες μέρες και πάνω από 3.000 κρούσματα και αυτή την εβδομάδα. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένουμε την απαρχή της επιπέδωσης της καμπύλης. Και μετά τις 25 Μαρτίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε δείγματα αργής αποκλιμάκωσης». Εξαδάκτυλος

«Τα τετραψήφια κρούσματα μπορεί να παραμένουν μέχρι και 20 μέρες μετά. Το lockdown δεν το θέλει κανείς μας, αλλά χωρίς αυτό δεν θα μπορέσει το σύστημα να ανταποκριθεί και να φροντίσει όσους νοσήσουν. Τα μέτρα που έχουμε τώρα είναι ανεπαρκή. Αναποτελεσματικά. Κάτι πρέπει να κάνουμε», πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι το Πάσχα θα μπορούμε να είμαστε σε μια καλή κατάσταση. Αλλά το μίγμα μέτρων μπορεί να αλλάξει με την αθρόα παραγγελία διαγνωστικών τεστ», κατέληξε ο καθηγητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments