Ελλάδα

Κουφοντίνας: Οι λόγοι που σταμάτησε την απεργία πείνας

Κουφοντίνας: Οι λόγοι που σταμάτησε την απεργία πείνας
Κουφοντίνας: Στην απόφαση να σταματήσει την απεργία πείνας προχώρησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ποιοι λόγοι τον οφήγησαν στην απόφαση

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής του ότι θα σταματήσει την απεργία πείνας στην οποία προέβη για 66 ημέρες. Σε χθεισινή τους ανακοίνωση η γιατροί του τόνιζαν ότι η κατάστασή του είναι οριακή.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση, φαίνεται να έπαιξε αρκετοί παράγοντες. Αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το απόγευμα της Παρασκευής στη ΜΕΘ Λαμίας τον επισκέφθηκαν η σύζυγός του και ο γιος του, οι οποίοι όπως λένε οι πληροφορίες μίλησαν αρκετή ώρα με τους γιατρούς και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Παράλληλα πέρα από την επίσκεψη της οικογένειάς του, διάφορες αριστερές συλλογικότητες τον κάλεσαν με κοινή τους ανακοίνωση να σταματήσει την απεργία πείνας. Στην κοινή τους επιστολή αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Ζητάμε από τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα να μείνει ζωντανός και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα. Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται” αναφέρουν σε κείμενό τους και εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση που “απομονωμένη και χωρίς καμία λαϊκή στήριξη, προσπαθεί να δολοφονήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Οι δύο παραπάνω παράγοντες σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των γιατρών του, οι οποίοι ανέφεραν πως η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Την έναρξη σταδιακής σίτισης του Δημήτρη Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του, γνωστοποίησε και το το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με σημερινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοκητής του Ανδρέας Κολοκυθάς. Δημήτρης Κουφοντίνας

Συγκεκριμένα στο Δελτίοι Τύπου αναφέρεται:

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments