Τεχνολογία

Xiaomi: Ευχάριστα νέα για την εταιρεία

Xiaomi: Ευχάριστα νέα για την εταιρεία
Xiaomi: Ο χαρακτηρισμός της Xiaomi ως εταιρείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αίρεται.

H Xiaomi η οποία πρόσφατα παρουσίασε τόσο τη νέα σειρά της όσο και το Mi 11, το πρώτο τηλέφωνο που ενσωματώνει το νέο Snapdragon 888, υποδέχεται με μεγάλη χαρά την απόφαση του δικαστηρίου που ελήφθη στις 12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν, ο χαρακτηρισμός της Xiaomi ως εταιρείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αίρεται. Όπως ορίζεται στην απόφαση, το Δικαστήριο αποσύρει, πλήρως και με άμεση ισχύ, τις κυρώσεις του Εκτελεστικού Διατάγματος υπ’ αριθμόν 13959, το οποίο απαγόρευε σε υπηκόους των ΗΠΑ να αγοράσουν μετοχές Xiaomi και τους υποχρέωνε σε αποεπένδυση των μετοχών που ήδη κατείχαν. Xiaomi

Xiaomi: Πρόκειται για μία νέα και δραστήρια εταιρεία τεχνολογίας

Η Xiaomi επαναλαμβάνει ότι είναι μια ευρέως διαδεδομένη, δημόσια εμπορική, ανεξάρτητη εταιρεία που προσφέρει καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα αποκλειστικά για εμπορική χρήση. Στην ανακοίνωση της Xiaomi αναφέρεται παράλληλα, ότι πιστεύει πως οι αποφάσεις χαρακτηρισμού της εταιρείας ως εταιρείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Στρατού είναι αυθαίρετες και στρεβλές, άποψη με την οποία συμφωνεί και το δικαστήριο.

Για αυτό, η Xiaomi σχεδιάζει να επιμείνει στην αίτησή της από το δικαστήριο να κηρύξει τον χαρακτηρισμό παράνομο και να τον αφαιρέσει οριστικά. Πρόκειται για μια νέα και δραστήρια εταιρεία τεχνολογίας. Από την ίδρυσή της έχει προσφέρει καταπληκτικά, ευρείας κατανάλωσης, ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως smartphone και έξυπνες τηλεοράσεις, σε εξαιρετικές τιμές σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας παγκοσμίως ώστε όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες», καταλήγει η ανακοίνωση. Να σημειωθεί πως η δικαστική απόφαση είναι διαθέσιμη μέσω του ακόλουθου συνδέσμου πατώντας εδώ. Xiaomi

Σημειώνεται πως η Xiaomi είναι ιδιωτική κινέζικη εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Πεκίνο. Η Xiaomi ιδρύθηκε το 2010, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της κινητό τηλέφωνο. Το 2015 ήταν ήδη η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο. Σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλάει έξυπνα τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, τάμπλετ, τηλεοράσεις και πλήθος άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων. Η εταιρία απασχολεί πάνω από 8.000 εργαζόμενους σε Κίνα, Ινδία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη, ενώ επεκτείνεται και σε άλλες χώρες όπως η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments