Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Η ευρωπαϊκή Αριστερά πολεμά την Frontex

Νότης Μηταράκης: Η ευρωπαϊκή Αριστερά πολεμά την Frontex
Νότης Μηταράκης: Για πόλεμο της ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά της Frontex έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Νότης Μηταράκης: Για πόλεμο της ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά της Frontex έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο Νότης Μηταράκης μίλησε για μια πληθώρα θεμάτων που αφορούν το μεταναστευτικό. Όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «τους τελευταίους 8 μήνες φεύγουν περισσότεροι απ’ όσους έρχονται. Το Μεταναστευτικό δεν είναι, πλέον, το νούμερο ένα πρόβλημα, όπως ήταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει πως «οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90% πλέον». Σε παλιότερες δηλώσεις του είχε κάνει ειδική μνεία στην ανάγκη φύλαξης των συνόρων της Ευρώπης

Νότης Μηταράκης

O Νότης Μηταράκης

Νότης Μηταράκης: Τι είπε για Τουρκία

«Εχουμε πολλές ευκαιρίες, από εδώ και πέρα, να συζητήσουμε για τη Τουρκία. Μία από αυτές είναι τη Δευτέρα το κοινό Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης, όπου και θα μιλήσουμε για τη Τουρκία» είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας πως «η Τουρκία προσπαθεί να διαπραγματευθεί μια καλύτερη σχέση με την Ε.Ε. και ακολουθεί, δυστυχώς, μια αλλοπρόσαλλη τακτική. Πάει ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα πίσω».

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «ως Ελλάδα, ζητάμε την ορθή εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Η γείτονα χώρα πρέπει να σταματήσει τις ροές και να δέχεται τις επιστροφές όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Η Ευρώπη θα δώσει έναν Οδικό Χάρτη θετικών βημάτων στη Τουρκία. Από εκεί και πέρα, η Τουρκία πρέπει, συγχρόνως, να γνωρίζει ότι η Ευρώπη θα είναι απέναντι της, αν δεν τηρήσει τα συμπεφωνημένα».

Νότης Μηταράκης

O Νότης Μηταράκης

Νότης Μηταράκης: Για τα γεγονότα που συνέβησαν στον Έβρο

Επίσης, επεσήμανε ότι η Τουρκία προσπαθεί να έχει περισσότερα ανταλλάγματα από αυτά της Ε.Ε.. Ωστόσο, η χώρα μας αφαίρεσε, με την άμεση αντίδραση της στα γεγονότα του Έβρου, τη δυνατότητα της γείτονας χώρας να εκμεταλλευτεί το Μεταναστευτικό ως διαπραγματευτικό εργαλείο. «Η Ελλάδα κατάφερε να κοινοτικοποιήσει το Μεταναστευτικό και τα περισσότερα θέματα, ώστε πλέον η Τουρκία βρίσκεται απέναντι στην Ε.Ε. Η Ευρώπη θα της δώσει την ευκαιρία της θετικής ατζέντας, αλλά και το αντικίνητρο των κυρώσεων. Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει ποια πολιτική θα ακολουθήσει», είπε ο κ. Μηταράκης.

«Η ευρωπαϊκή Αριστερά κάνει πόλεμο εναντίον της FRONTEX στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθώντας να περιορίσει την ικανότητα της να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Η FRONTEX πρέπει και ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αλλά ο ρόλος της είναι να αποτρέπει τις παράνομες εισόδους στην Ευρώπη», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments