Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 25 Μαρτίου ξεκινά η λαμπαδηδρομία της Φλόγας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 25 Μαρτίου ξεκινά η λαμπαδηδρομία της Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που είχαν αναβληθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου από το J-Village στη Φουκουσίμα, όπως είχε προγραμματιστεί διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια που ήθελαν να ακυρώνονται και φέτος.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Τόκιο 2020 δεσμεύεται να διασφαλίσει την ασφάλεια της Λαμπαδηδρομίας

Η τελετή και το πρώτο τμήμα της Λαμπαδηδρομίας την πρώτη ημέρα δεν θα είναι ανοιχτά στο κοινό, καθώς οι διοργανωτές θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και απλοποιούν το πρόγραμμα για να αποτρέψουν την διασπορά του κοροναϊού. Στη σχετική ανακοίνωσε σημειώνεται ότι “το Τόκιο δεσμεύεται να διασφαλίσει την ασφάλεια της Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας του Τόκιο 2020, λαμβάνοντας μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης λοιμώξεων μεταξύ των θεατών, των λαμπαδηδρόμων, του προσωπικού και άλλων συμμετεχόντων, καθώς και των κατοίκων της περιοχής”.

Η Λαμπαδηδρομία έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι ένα σημαντικό ορόσημο μετά την αναβολή των Αγώνων πέρυσι και έπειτα από εικασίες σχετικά με το αν θα πρέπει να αναβληθούν ξανά ή ακόμη και να ακυρωθούν λόγω της πανδημίας. Οι διοργανωτές δήλωσαν επίσης ότι θέλουν να αποφασίσουν πριν από την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας εάν θα επιτρέψουν την παρουσία ξένων φιλάθλων στη χώρα. Επίσης η οργανωτική επιτροπή έκανε γνωστό ότι τα τεστ για σκέιτμπορντ και σκοποβολή που ήταν προγραμματισμένα τον Απρίλιο θα γίνουν το Μάιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 17-21 Μαΐου τα «test events» της σκοποβολής

Διευκρινίζεται ότι τα «test events» της σκοποβολής, που είχαν προγραμματιστεί για τις 26-30 Απριλίου, προωθήθηκαν στις 17-21 Μαΐου και του σκέιτμπορντ μεταφέρθηκαν στις 13-14 Μαΐου από τις αρχικές ημερομηνίες 28-29 Απριλίου. Επίσης, τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας θα χρησιμοποιήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα για να ανάψουν τη δάδα για να ξεκινήσει επίσημα η Λαμπαδηδρομία από το J-Village.

Η εγκατάσταση επιλέχθηκε ως σημείο εκκίνησης της διαδρομής των 121 ημερών, επειδή αποτελεί σύμβολο της ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι του 2011. Θυμίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments