Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Αναστέλλει τη χορήγησή του η Γερμανία

Εμβόλιο AstraZeneca: Αναστέλλει τη χορήγησή του η Γερμανία
Εμβόλιο AstraZeneca: Η Γερμανία ανέστειλε τη χορήγησή του αφού οι υγειονομικές Αρχές θέλουν να τσεκάρουν τη σχέση του με περιπτώσεις θρόμβωσης.
Εμβόλιο AstraZeneca: Η Γερμανία ανέστειλε τη χορήγησή του αφού οι υγειονομικές Αρχές θέλουν να τσεκάρουν τη σχέση του με περιπτώσεις θρόμβωσης.

Το εμβόλιο της AstraZeneca έρχεται για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο για αρνητικό λόγο αφού και η Γερμανία πήρε απόφαση να μην το χορηγεί προσωρινά μέχρι να τσεκάρουν τη σχέση τους με περιπτώσεις θρόμβωσης. Το ίδιο έκανε και η Ολλανδία, ενώ τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν Δανία και Νορβηγία.

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τις νέες αναφορές επικίνδυνων θρομβώσεων. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη προληπτικά μετά και από τη συμβουλή της εθνικής αρχής για τα εμβόλια, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, το οποίο ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων.

Σε δήλωση, το υπουργείο ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι λένε Οξφόρδη και εταιρεία

 ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group, μετά τις ανησυχίες που οδήγησαν αρκετές χώρες στο να αναστείλουν τη χορήγησή του, διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε η AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι ασφαλές.

Υπάρχουν «πολύ καθησυχαστικά στοιχεία ότι δεν καταγράφεται αύξηση του φαινομένου δημιουργίας θρόμβων στο αίμα εδώ στη Βρετανία, όπου έχουν χορηγηθεί οι περισσότερες δόσεις στην Ευρώπη έως σήμερα», είπε σήμερα (15/3) στο BBC ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού, μιας ασθένειας που ενέχει «τεράστιους κινδύνους για την υγεία και εάν δεν γίνονται εμβολιασμοί και εξέλθουμε του lockdown σε αυτή τη χώρα, θα αναμένουμε δεκάδες χιλιάδες περισσότερους θανάτους κατά τη διάρκεια αυτού του έτους».

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι λένε Οξφόρδη και εταιρεία

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι λένε Οξφόρδη και εταιρεία

«Προσεκτικός έλεγχος όλων των διαθέσιμων δεδομένων ασφάλειας περισσότερων των 17 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυξημένου κινδύνου πνευμονικής εμβολής, εν των βάθει φλεβικής θρόμβωσης ή θρομβοκυτταροπενίας σε οποιαδήποτε καθορισμένη ηλικιακή ομάδα, φύλο, παρτίδα (εμβολίων) ή σε οποιαδήποτε χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της AstraZeneca Plc.

Πάντως σήμερα και η Ολλανδία, μετά τις Νορβηγία, Ισλανδία, Δανία, Βουλγαρία, Ιρλανδία και Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ότι σταματά τους εμβολιασμούς με το εν λόγω σκεύασμα. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περιστατικά παρενεργειών στην Ολλανδία», ανέφερε το ολλανδικό υπουργείο, το οποίο ωστόσο συμβούλεψε τους ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα «απροσδόκητα ή/και άγνωστα» μετά από τρεις ημέρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει λόγος να μη χρησιμοποιείται» το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments