Διεθνή

Ρωσία: «Επίθεση με χημική ουσία» στη Νοβάγια Γκαζέτα

Ρωσία: «Επίθεση με χημική ουσία» στη Νοβάγια Γκαζέτα
Ρωσία: Η εφημερίδα που αποτελεί σύμβολο ελευθεροτυπίας στη χώρα ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επίθεση με χημική ουσία, στο κτίριο των γραφείων σύνταξης.

Επίθεση «με χημική ουσία» έγινε στη Ρωσία, στην εφημερίδα Νοβάγια Γκαζέτα, σύμφωνα με την ίδια. Να σημειώσουμε ότι σε εξέλιξη στη χώρα είναι και η υπόθεση του Άλεξ Ναβάλνι, με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ να έχει ζητήσει την απελευθέρωσή του.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι σύμβολο ελευθεροτυπίας για τη χώρα. Σύμφωνα με τη Νοβάγια Γκαζέτα, άγνωστης προέλευσης χημική ουσία περιχύθηκε στην είσοδο των γραφείων σύνταξής της στη Μόσχα. «Το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία σύνταξης δέχθηκε σήμερα το πρωί επίθεση με χημική ουσία. Δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε μεταξύ των ορόφων ή να βγούμε στον δρόμο», ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Ντμίτρι Μουράτοφ.

Ρωσία: «Επίθεση με χημική ουσία» στην εφημερίδα Νοβάγια Γκαζέτα

Ρωσία: «Επίθεση με χημική ουσία» στην εφημερίδα Νοβάγια Γκαζέτα

Η συγκεκριμένη ουσία αναλύεται αυτή τη στιγμή από τις Αρχές και κυρίως την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας FSB, κατά τον ίδιο. «Έχουμε απομακρύνει τα αλλεργικά άτομα, η δουλειά συνεχίζεται», πρόσθεσε ακόμα ο Μουράτοφ.

Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται τη στιγμή που τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις κατέθεσαν μήνυση στη Ρωσία σε βάρος φερόμενων μισθοφόρων της οργάνωσης «Wagner» για τη δολοφονία ενός Σύρου το 2017.

Αυτές οι κατηγορίες, υπενθυμίζει ο Μουράτοφ, βασίζονται στις αποκαλύψεις που έκανε το 2019 η Νοβάγια Γκαζέτα, η οποία είχε δημοσιεύσει έρευνα με επίκεντρο αυτή τη δολοφονία, μαζί με φωτογραφικό υλικό. Στο υλικό αυτό, διακρίνονται άνδρες, που μιλάνε ρώσικα, να χτυπούν το θύμα τους με ένα σφυρί, κατόπιν να το διαμελίζουν, ενώ στο τέλος το περιλούζουν με βενζίνη και βάζουν φωτιά στη σορό.

Η εφημερίδα δημοσίευσε, επίσης, σήμερα μια έρευνα σχετικά με θηριωδίες στην Τσετσενία.Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1993 και έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο εκφοβισμών, επιθέσεων και δολοφονιών.

Δημοσιογράφοι της έχουν δολοφονηθεί από την ίδρυσή της. Η διασημότερη εξ αυτών, η Άννα Πολιτκόφσκαγια, που ειδικευόταν στη σύρραξη στην Τσετσενία, δολοφονήθηκε μπροστά από το σπίτι της το 2006. Η Ρωσίδα δημοσιογράφος ήταν πολύ γνωστή για την αντίθεσή της στη διακυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μουράτοφ είχε δηλώσει ότι, την ημέρα της δολοφονίας της, η Πολιτκόφσκαγια σχεδίαζε να καταθέσει μια εκτεταμένη ιστορία για τις πρακτικές βασανισμού που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν από τις τσετσενικές Αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments