Διεθνή

Άντονι Μπλίνκεν: Να σταματήσει τις διώξεις η Ρωσία

Άντονι Μπλίνκεν: Να σταματήσει τις διώξεις η Ρωσία
Άντονι Μπλίνκεν: Να σταματήσει τις διώξεις ανεξάρτητων φωνών κάλεσε τη Ρωσία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, έκανε κάλεσμα προς τη Ρωσία ζητώντας να τερματιστούν οι διώξεις ανεξάρτητων φωνών μετά τη σύλληψη περίπου 200 συμμετεχόντων σε ένα φόρουμ της αντιπολίτευσης στη Μόσχα. «Ζητούμε να τερματιστεί η δίωξη ανεξάρτητων φωνών», έγραψε ο Μπλίνκεν σε ανάρτηση στο Twitter. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα απορρίφθηκε και η έφεση για την ποινή φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η ρωσική αστυνομία διέκοψε χθες ένα φόρουμ στη Μόσχα, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί και συνέλαβε όλους τους παρευρισκόμενους, σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους «Ενωμένους Δημοκράτες», μιας ομάδας που πρόσκειται στον εξόριστο ολιγάρχη Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Άντονι Μπλίνκεν

Ο Άντονι Μπλίνκεν με τον Τζο Μπάιντεν

Ποιος είναι ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο Άντονι Τζον Μπλίνκεν, γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1962 στην Νέα Υόρκη, από γονείς Εβραϊκής καταγωγής, είναι Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος και διπλωμάτης, που υπηρετεί ως 71ος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από το 2021 στην Κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Επίσης, έχει διατελέσει Υφυπουργός Εξωτερικών από το 2015 έως το 2017, καθώς και Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο “Jeannine Manuel” του Παρισιού, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να σπουδάσει Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (1980-1984). Ύστερα από την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, πήγε στην Νέα Υόρκη, για να σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, από το οποίο έλαβε πτυχίο το 1988.  Κατά τα φοιτητικά του χρόνια, εργάστηκε ως αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Η πρώτη του ενασχόληση έγινε όταν έγινε στέλεχος της καμπάνιας του τότε Δημοκρατικού υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ, Μάικλ Δουκάκη, το 1988.

Άντονι Μπλίνκεν

H πορεία του από το 1994

Από το 1994 έως το 2001, εργάστηκε ως μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Από το 1994 έως το 1998, ήταν Ειδικός Βοηθός στον Πρόεδρο αρμόδιος για τον στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ από το 1999 έως 2001, ήταν αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και τις Καναδικές υποθέσεις. Το 2002, ο Μπλίνκεν, διορίστηκε διευθυντής προσωπικού για την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2008. Εκείνη την περίοδο, ήταν βοηθός του τότε Προέδρου της Επιτροπής (και μετέπειτα Αντιπροέδρου και Προέδρου των ΗΠΑ), Τζο Μπάιντεν.

Επίσης, εκείνη την περίοδο, ήταν ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν. Από το 2009 έως το 2013, ο Μπλίνκεν, διατέλεσε Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον τότε Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Από το 2013 έως το 2015, υπηρέτησε Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στον τότε Πρόεδρο Ομπάμα. Στις 7 Νοεμβρίου 2014, ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα διορίσει τον Μπλίνκεν, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, θέση την οποία έλαβε ύστερα από επιβεβαίωση της Γερουσίας, τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments