Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Στη Γαλλία για διήμερη επίσκεψη

Βαρβιτσιώτης: Στη Γαλλία για διήμερη επίσκεψη
Βαρβιτσιώτης: Θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Στο Παρίσι θα βρεθεί αύριο, Τρίτη 16 Μαρτίου, και την Τετάρτη 17 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, με τον οποίο θα συζητήσουν για την Τουρκία και τον δεύτερο γύρο των διερευνητικών επαφών αλλά και για το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο τα επόμενα έτη θα εισέλθουν στη χώρα 31 δις ευρώ.

Βαρβιτσιώτης: Κατά σειρά συναντήσεις

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Κλεμέντ Μπον, και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας.  Αύριο Τρίτη, θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνο-γαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του.

Στην ατζέντα των συνομιλιών, περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του COVID-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις Βρυξελλών – Μόσχας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας και το Κυπριακό.

Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα κα. Sabine Thillay. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με την κα. Tara Varma, Δ/ντρια ECFR (European Council on Foreign Relations).

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Βαρβιτσιώτης: H Τουρκία θέλει να παίζει με όρους αλά καρτ

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην Τουρκία και στη συμπεριφορά της εναντίον της Ελλάδας. Όπως τόνισε σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό σταθμό του Πρώτου Θέματος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «αν η Τουρκία θέλει μία καλύτερη σχέση με την ΕΕ όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, πρέπει να απέχει από προκλητικές ενέργειες. H Τουρκία θέλει να παίζει με όρους αλά καρτ».

Ακόμη, με αφορμή τον 62ο κύκλο των διερευνητικών επαφών μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει ένα πεδίο διαλόγου με την Τουρκία. Όσο αφορά στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, τόνισε ότι το λήμμα «Τουρκία» είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, αλλά και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου. «Αυτό», όπως είπε, «καθιστά την Ελλάδα κεντρικό παίκτη σε αυτό το πλαίσιο των αποφάσεων που αφορούν όλη την Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments