Ελλάδα

Καπραβέλος: Διαφωνεί με το lockdown «ακορντεόν»

Καπραβέλος: Διαφωνεί με το lockdown «ακορντεόν»
Καπραβέλος: Ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε τις διαφωνίες του με το lockdown τύπου «ακορντεόν». Τι δήλωσε ο καθηγητής.

Ο Νίκος Καπραβέλος, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το σταδιακό άνοιγμα του lockdown, δήλωσε ότι διαφωνεί αν τα περιοριστικά μέτρα είναι τύπου «ακορντεόν», αλλά και γενικότερα με τα απαγορευτικά σε ορισμένες δραστηριότητες. Ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου αναφέρθηκε και στην κατάσταση του ΕΣΥ, που βρίσκεται υπό αφόρητη πίεση.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε το «άνοιξε κλείσε» που εφαρμόζεται παγκόσμια ως ένα αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τον ίδιο «καραντίνα σημαίνει ανιχνεύουμε και απομονώνουμε το κρούσμα και όχι την ανθρώπινη δραστηριότητα».

Καπραβέλος: Τα εμβόλια το μοναδικό μέσο για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, όπου πολλές χώρες έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς λόγω επεισόδια φλεβικών θρομβώσεων, υπογράμμισε πως τα εμβόλια «είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση των εμβολιασμών με τις θρομβώσεις.

Καπραβέλος: Τα εμβόλια το μοναδικό μέσο για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Καπραβέλος: Τα εμβόλια το μοναδικό μέσο για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό

Επίσης, προειδοποιεί πως αυτή τη στιγμή επικρατεί σε πολλές χώρες και κυβερνήσεις μία ιδεολογία που ονομάζει ως «ευφορία της προσωρινότητας», ότι δηλαδή: «ο κορωνοϊός είναι κάτι το προσωρινό, είναι μία μπόρα και θα περάσει», ωστόσο υπογραμμίζει πως η πανδημία «θα επιβαρύνει όμως τα υγειονομικά συστήματα για πολλά χρόνια».

Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, σημειώνει πως το σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης πιέζεται, ενώ καθημερινά παρατηρείται αυξητική πορεία στα κρούσματα, παρότι το τρίτο κύμα δεν παρουσιάζει την σφοδρότητα του δευτέρου.

«Είμαστε στα όρια έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης κρουσμάτων, είμαστε στη συζήτηση να ανοίξουν κι άλλες κλίνες σε βάρος των άλλων παθήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί της Τρίτης (16/3) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για σταδιακό άνοιγμα προς το τέλος Μαρτίου και λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αύριο (17/3) εκτάκτως για να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να συζητήσει το πότε και με ποιον τρόπο θα οδηγηθούμε στην άρση του lockdown.

Δεν αποκλείεται να επιτραπεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, ακόμη και από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, με αυστηρούς όρους λειτουργίας. Με ραντεβού, στην αρχή εκτός καταστήματος, και στη συνέχεια και εντός και με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο εσωτερικό, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments