Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Σταδιακό άνοιγμα από το τέλος Μαρτίου

Στέλιος Πέτσας: Σταδιακό άνοιγμα από το τέλος Μαρτίου
Στέλιος Πέτσας: "Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό" σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Γώγου ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες να ανοίξει το λιανεμπόριο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη χώρα θα αρχίσουν να χαλαρώνουν σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σταδιακό άνοιγμα προς το τέλος Μαρτίου ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό.

Στέλιος Πέτσας: Τον Μάιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα

Απαντώντας για τα αυξημένα κρούσματα, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι υπάρχει μια αίσθηση ματαιότητας στους πολίτες που δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Όπως είπε, “πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είμαστε στο τέλος του δύσκολου δρόμου. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να τηρηθούν για λίγο ακόμη τα μέτρα, ενώ τον Μάιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα διότι θα υπάρχει και καλύτερη ροή εμβολίων”.

Επίσης, ο ίδιος ανησυχεί διότι υπάρχει ένα κλίμα αναταραχής, καθώς υπάρχει «ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια των πολλών». Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία, με ένα ιδιαίτερο πρόβλημα να παρατηρείται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στέλιος Πέτσας

Στέλιος Πέτσας

Θυμίζουμε ότι χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, ανέφερε ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να χαλαρώσουν με σκοπό την ελάφρυνση του κλίματος κόπωσης. Ο καθηγητής επεσήμανε πως το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο «συντεταγμένα, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

Όπως είπε ο κ. Γώγος, «αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του κύματος στα νοσοκομεία. Υπάρχει συζήτηση στην Επιτροπή εδώ και καιρό, για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. Το πρώτο που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments