Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο

Κύπρος κορωνοϊός: Θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο
Κύπρος κορωνοϊός: Στην αγορά 50.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου προχωρά η Κύπρος όταν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, την ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Ο κορωνοϊός επιμένει και η Κύπρος είναι μία από τις περιοχές που προσπαθεί να διαχειριστεί τα κρούσματα από την πανδημία του ιού, την ώρα που χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, τόσο με τα κρούσματα όσο και με τους εμβολιασμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν, πως η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται να προχώρησε στην αγορά 50.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου όταν αυτό λάβει τη σχετική έγκριση των Ευρωπαϊκών φορέων. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, τόνισε πως η Κύπρος θα προχωρήσει στην αγορά πενήντα χιλιάδων δόσεων του Sputnik-V, όταν αυτό εγκριθεί από τον ΕΜΑ και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές.

«Θα είναι μια διμερής συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε προ δεκαπενθημέρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούσιος. Και συνέχισε: «Το συγκεκριμένο θέμα το χειρίζεται ο υπουργός Υγείας, με υπηρεσιακούς παράγοντες. Μόλις έχουμε έγκριση εμβολίου θα προχωρήσουμε σε αγορά». Σημείωσε παράλληλα, ότι «έχει καθοριστεί μια πρώτη ποσότητα και υπάρχει δυνατότητα αύξησης, αλλά αυτό θα καθοριστεί και από τις ροές των άλλων εμβολίων».

Κύπρος κορωνοϊός εμβόλιο

Κύπρος κορωνοϊός: Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Tην προσωρινή αναβολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι την Πέμπτη 18 Μαρτίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Πρόκειται για αναβολή εμβολιασμών για μερικές ημέρες και όχι αναστολή εμβολιασμών. Σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει το εξής:

«Εν αναμονή της γνωμοδότησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία διερευνά μια σειρά από περιστατικά θρόμβων αίματος σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χώρες της ΕΕ, αποφασίστηκε σήμερα η προσωρινή αναβολή στην Κύπρο των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι την Πέμπτη, 18 Μαρτίου. Διευκρινίζεται ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό με τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer/BioNTech θα διενεργηθούν κανονικά».

Κύπρος κορωνοϊός: Υψηλό το ποσοστό εμφάνισης του βρετανικού στελέχους

Σε ποσοστό 25,7% ανιχνεύεται το βρετανικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 στην κοινότητα της Κύπρου. Σύμφωνα με τις εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν σε θετικά δείγματα που εστάλησαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC), προκύπτει ότι η νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού υπάρχει στην κοινότητα, προκαλώντας σε μεγάλο βαθμό διασπορά της νόσου και αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου αναφέρει ότι το ECDC ενημέρωσε ότι ανιχνεύθηκε το βρετανικό στέλεχος στα 56 περιπτώσεις από επιπλέον 208 θετικά δείγματα στα οποία διεκπεραιώθηκε επιτυχώς η αλληλουχία (sequencing). Συνολικά, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η αλληλουχία από το ECDC για 338 δείγματα και έχει εντοπιστεί το βρετανικό στέλεχος σε συνολικά 87 περιπτώσεις, ποσοστό δηλαδή 25,7%. Πρόκειται για θετικά δείγματα της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments