Διεθνή

AstraZeneca: Αυτές οι χώρες έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς

AstraZeneca: Αυτές οι χώρες έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς
AstraZeneca: Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις 11 Μαρτίου.

Πάνω από δέκα είναι χώρες που έχουν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού μετά την αναφορά για πιθανές παρενέργειες αν και η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι “δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυξημένου κινδύνου δημιουργίας θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της”.

AstraZeneca: Αυτές οι χώρες έχουν βάλει φρένο

Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις 11 Μαρτίου, μετά τις αναφορές για περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες. Η Νορβηγία ακολούθησε την ίδια ημέρα. Μάλιστα, χτες (15/3) το Όσλο ανακοίνωσε τον θάνατο μιας υγειονομικού κάτω των 50 ετών, η οποία πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο την Πέμπτη, περίπου μία εβδομάδα αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο προς το παρόν. Η Ισλανδία επίσης ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου.

AstraZeneca: Βουλγαρία και Ιρλανδία στη λίστα

Η Βουλγαρία επίσης ανακοίνωσε στις 12 Μαρτίου την αναστολή της χρήσης του εμβολίου, ενώ ξεκίνησε έρευνα μετά τον θάνατο μίας γυναίκας που είχε εμβολιαστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, “δεν έχει εντοπιστεί κανένας συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της γυναίκας αυτής που ήταν υπέρβαρη και είχε υποβληθεί σε πολλαπλά bypass”.

AstraZeneca

AstraZeneca

Την Κυριακή (143) η Ιρλανδία και η Ολλανδία ανέστειλαν και αυτές τη χρήση του σκευάσματος. Ακολούθησαν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Λετονία.  Το γερμανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, με τον υπουργό Γενς Σπαν να υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Για τους ίδιους λόγους ανεστάλη η χρήση του AstraZeneca και από τη Γαλλία και την Ιταλία, εν αναμονή των συστάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη για το θέμα.

AstraZeneca: Δεν θα δώσει έγκριση η Βενεζουέλα

Εκτός από τις ευρωπαϊκές χώρες και η Ταϊλάνδη αλλά και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό καθυστέρησαν την έναρξη των εμβολιαστικών τους εκστρατειών κατά του ιού με το συγκεκριμένο εμβόλιο, οι οποίες θα ξεκινούσαν την Παρασκευή και χθες Δευτέρα αντίστοιχα.

Η Ινδονησία αποφάσισε επίσης χθες να αναστείλει για προληπτικούς λόγους την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ η Βενεζουέλα, που χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και το κινεζικό Sinopharm ανέφερε χθες ότι δεν θα δώσει έγκριση στο εμβόλιο της AstraZeneca.

AstraZeneca: Αναστέλλεται παρτίδα

Θυμίζουμε ότι στις 8 Μαρτίου η Αυστρία είχε ανακοινώσει ότι ανέστειλε τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca, της ABV5300, αφού μια νοσηλεύτρια 49 ετών πέθανε έπειτα από “σοβαρά προβλήματα θρομβώσεων μερικές ημέρες αφού εμβολιάσθηκε”. Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο) επίσης ανέστειλαν τη χρήση των εμβολίων αυτής της παρτίδας που περιέχει συνολικά ένα εκατομμύριο δόσεις και η οποία εστάλη σε 17 ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments