Πολιτική

Αριστοτελία Πελώνη: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

Αριστοτελία Πελώνη: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης
Αριστοτελία Πελώνη: Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, το σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό βασίζεται σε δύο πυλώνες.

Η Αριστοτελία Πελώνη η οποία ορίστηκε ως η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος πριν από δύο εβδομάδες περίπου, μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, την ώρα που αναμένονται νέες αποφάσεις μετά την αυριανή συνεδρίαση των ειδικών για το άνοιγμα της αγοράς.

«Υπάρχει κόπωση σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μέτρα αποδίδουν στο βαθμό που τηρούνται. Αν δεν είχαμε τα μέτρα σε ισχύ θα είχαμε πολλά περισσότερα κρούσματα αυτή τη στιγμή και πολύ περισσότερους θανάτους. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι προφανώς υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Αριστοτελία Πελώνη

Αριστοτελία Πελώνη

Πελώνη: «Το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε δύο πυλώνες»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι προφανώς πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα καθώς τα κρούσματα είναι ψηλά και έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη στην Αττική. «Το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε δύο πυλώνες. Από τη μια ενισχύουμε το ΕΣΥ και εστιάζουμε στα σημεία τα οποία μπορεί να υπάρχει θέμα και από την άλλη αναζητούνται τρόποι αποσυμπίεσης για την κοινωνία μαζί με μια νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης βασίζονται στις εισηγήσεις της Επιτροπής», συμπλήρωσε.

Για τους εμβολιασμούς η κυρία Πελώνη ανέφερε πως το αποτύπωμα φαίνεται ήδη στις ηλικίες  άνω των 80 στις οποίες δεν έχουμε βαριές νοσήσεις. Είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στους 1.300.000 εμβολιασμούς και  εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει η διαδικασία των ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου. «Υπάρχει μια προτεραιοποίηση που έχει κάνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που αφορά συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία έχουν ανακοινωθεί. Αμέσως μετά πάμε στις ηλικίες 70 – 74 και αμέσως μετά στις ηλικίες 65 – 69. Στόχος είναι  μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου  όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες, για να πάρουν σειρά και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες», συμπλήρωσε.

Αριστοτελία Πελώνη

Αριστοτελία Πελώνη

Πελώνη: «Εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον EMA»

Ειδικά για το εμβόλιο της AstraZeneca η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως η Ελλάδα από την αρχή ακολουθεί τις οδηγίες του EMA (του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων), του επίσημου οργανισμού δηλαδή που έχει εγκρίνει όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται και προμηθεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Έβγαλε οδηγία προ ημερών. Έχει αποφανθεί κι εχθές σε μια σαφή ανακοίνωση  υπέρ της ασφάλειας του εμβολίου. Δεν συσχετίζει διάφορα περιστατικά που παρατηρήθηκαν με τον εμβολιασμό. Άρα, συνεχίζουμε κανονικά τον εμβολιασμό. Δεν υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, που να στηρίζουν μια απόφαση ανάλογη με αυτή που πήραν άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογράμμισε.

Επ’ αυτού ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει στη χώρα 173.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο χωρίς προβλήματα. «Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται νηφαλιότητα. Εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον EMA. Θυμίζω ότι 11 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει με AstraZeneca στη Βρετανία, με ασφάλεια. Αυτό είναι ένα συντριπτικό στοιχείο υπέρ του εμβολίου», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments