Πολιτική

Αριστοτελία Πελώνη: Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος

Αριστοτελία Πελώνη: Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος
Αριστοτελία Πελώνη: Αναβαθμίζεται μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη.

Ο Χρήστος Ταραντίλης παραιτήθηκε και η Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει τη θέση του, όπως ακριβώς ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αποκτώντας πλέον, χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τι ανέφερε ο Χρήστος Ταραντίλης στην επιστολή του;

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Με τιμή, Χρήστος Ταραντίλης».

Πώς σχολίασε η αντιπολίτευση την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου;

Να αναφέρουμε πως την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη σχολίασαν με ανακοίνωση η αντιπολίτευση. «Ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει, το απαιτεί η κοινή λογική», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

Από την άλλη, το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωση του για την παραίτηση του κ. Ταραντίλη σημείωσε ότι «μέτρησε μόλις δύο μήνες στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου» και προσέθεσε ότι «ήταν δύο δύσκολοι μήνες, γιατί δεν είναι εύκολο να ανασύρουμε στη μνήμη μας κυβέρνηση που να είχε να διαχειριστεί τόση… διαχείριση ζημιάς για τόσο διαφορετικές αστοχίες… πρώτης γραμμής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ποια είναι η Αριστοτελία Πελώνη;

Η Αριστοτελία Πελώνη είναι Ελληνίδα πολιτικός, δημοσιογράφος και πλέον, κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, από αναπληρώτρια που ήταν από τις 20 Ιανουαρίου 2020. Γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας. Φοίτησε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό της στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπέβαλε τη διατριβή της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960.

Αυτή η διατριβή εκδόθηκε σε βιβλίο το 2010, από τις εκδόσεις Πόλις με τίτλο «Ιδεολογία κατά ρεαλισμού: η αμερικανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, 1963 – 1976». Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1998, ξεκινώντας από τα «ΝΕΑ» και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Αργότερα άρχισε να αρθρογραφεί για πολιτιστικά θέματα, εργαζόμενη της στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας. Το 2006 μετατέθηκε από το πολιτιστικό στο πολιτικό τμήμα όπου της ανατέθηκε το διπλωματικό ρεπορτάζ. Το 2016 εντάχθηκε στην «Καθημερινή» αναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πέρα από τα ελληνικά, γνωρίζει αγγλικά και ισπανικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments