Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος: Ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία τον Απρίλιο

Χαράλαμπος Γώγος: Ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία τον Απρίλιο
Χαράλαμπος Γώγος: Τι είπε ο καθηγητής για τα λύκεια και το λιανεμπόριο.

Η άρση του lockdown, έστω με σταδιακό τρόπο, απασχολεί τους Λοιμωξιολόγους  τις τελευταίες ημέρες με την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας να συνεδριάζει την Παρασκευή προκειμένου να αποφανθεί επί του θέματος. Στο πλαίσιο αυτό ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε σήμερα ότι λύκεια και κάποιες δραστηριότητες μπορούν να ανοίξουν τον Απρίλιο. 

Χαράλαμπος Γώγος: Ο Απρίλης θα λειτουργήσει περισσότερο εκτονωτικά

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία, μέσα στον Απρίλιο πιστεύω, για όλες τις βαθμίδες θα θέλαμε, αλλά πρέπει να αρχίσουμε από το λύκειο που πιέζεται πάρα πολύ, όπως πιέζονται και τα πανεπιστήμια». Παράλληλα, σημείωσε: «Ο Μάρτης θα χαρακτηριστεί από την αποφόρτιση στο σύστημα τη δυνατότητα επαρκούς νοσηλείας και να ελεγχθεί η επιδημία. Ο Απρίλης θα λειτουργήσει περισσότερο εκτονωτικά για να λειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες, και ελπίζω ο Μάης να λειτουργήσει σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη».

Χαράλαμπος Γώγος:  Την Παρασκευή οι εισηγήσεις της Επιτροπής

Ακόμη ο κ. Γώγος ανέφερε ότι σήμερα η Επιτροπή θα παρακολουθήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την Παρασκευή (19/3) θα συνεδριάσει  για να προχωρήσει στις εισηγήσεις της. Σημείωσε ότι υπάρχει διάθεση για συντεταγμένο σταδιακό άνοιγμα, αλλά τόνισε ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο, είναι ζητούμενο και μια ανάγκη της κοινωνίας και της οικονομίας. “Ελπίζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάσουν κάποια σταθεροποίηση, κυρίως ο αριθμός των κρουσμάτων”, είπε.

Ο Χαράλαμπος Γώγος

Ο Χαράλαμπος Γώγος

Σε ερώτηση για κάποιου είδους άνοιγμα αποκρίθηκε ότι «δεν είναι τίποτα βέβαιο είναι ζητούμενο, όλα αποφασίζονται πάντα κάτω από ένα πρίσμα επιδημιολογικών δεδομένων. Είναι πάντως μια ανάγκη της οικονομίας και της κοινωνίας. Υπάρχει μια διάθεση ανοίγματος κοινωνίας και οικονομίας τουλάχιστον με τα πιο απλά μέτρα στην αρχή και μετά τα σημαντικά. Δεν είναι θέμα μόνο αγοράς, είναι και η εκπαίδευση. Το να ανοίξουν τα κομμωτήρια δεν είναι τίποτα σπουδαίο, και δεν έχει προσθέσει και τίποτα σε επίπεδο επιδημιολογικής φόρτισης. Τα υπόλοιπα πρέπει να έρθουν, θα έρθουν, σιγά – σιγά τέλη του μήνα, αρχές Απρίλη».

Χαράλαμπος Γώγος: Πρέπει να υπάρχει Plan B

Στη συνέχεια ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάσουν βελτίωση, εξισορρόπηση, γιατί το ΕΣΥ είναι σε πολύ μεγάλη πίεση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει Plan B». Δεν θέλουμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε σε λίγο, και μάλιστα παραμονή γιορτών.

Όπως είπε, “σε λίγο θα έρθει το καλοκαίρι, δε θέλουμε να συμβεί, δεν πρέπει και δε θα συμβεί. Κι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να πηγαίνει στο μαγαζί σύμφωνα με τις οδηγίες. Εφόσον δοθούν κάποια ανοίγματα θα πάει ο γονιός το παιδί του στο σχολείο, θα πάει να ψωνίσει, αλλά θα πρέπει να το κάνει συντεταγμένα. Το λιανεμπόριο όπως λειτούργησε (click away, click inside) δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα, όμως επιβαρύνει η κινητικότητα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments