Διεθνή

Τσαβούσογλου: Με τον Δένδια θα συζητήσουμε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Τσαβούσογλου: Με τον Δένδια θα συζητήσουμε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Τσαβούσογλου: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στις 14 Απριλίου.

Με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, θα συναντηθεί στις 14 Απριλίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  «Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του 62ο γύρου των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Τσαβούσογλου: Θα συζητήσουμε τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε για τη συνάντηση αυτή υπογραμμίζοντας πως με τον Νίκο Δένδια θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια συνάντηση του Ρτεζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο. Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Τσαβούσογλου

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Ολοκληρώθηκαν οι πολιτικές διαβουλεύσεις των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές διαβουλεύσεις των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί σε επίπεδο υπηρεσιακών γ.γ. των υπουργείων Εξωτερικών έλαβαν τέλος περίπου στις 13:00. Την επομένη της πραγματοποίησης του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα, ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο νεοκλασικό του ΥΠΕΞ με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Στο πλαίσιο των αποκαλούμενων «πολιτικών διαβουλεύσεων» σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2020 στην Άγκυρα. Οι κύριοι Δεμίρης και Ονάλ συζήτησαν για το ενδεχόμενο ενός τετ-α-τετ του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Έπειτα από τουρκική πρόταση διατυπωθείσα από τον Σεντάτ Ονάλ, τον επικεφαλής της τουρκικής ομάδας στις διερευνητικές επαφές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την προθυμία του να μεταβεί στην Άγκυρα για κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου «εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες». Το κατ’ αρχήν «ναι» του Νίκου Δένδια για συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι και μια έμμεση προαναγγελία για συνέχιση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας και πραγματοποίηση του επόμενου 63ου γύρου των άτυπων συζητήσεων ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους διπλωμάτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments