Ελλάδα

Άρση lockdown: Ο δείκτης θετικότητας βάζει «φρένο»

Άρση lockdown: Ο δείκτης θετικότητας βάζει «φρένο»
Άρση lockdown: Η κυβέρνηση θα ήθελε να προχωρήσει πιο γρήγορα στο άνοιγμα, όμως ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από το όριο συναγερμού.

Ο δείκτης θετικότητας δεν πρόκειται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει όσο γρήγορα θα ήθελε στην άρση του lockdown. Άλλωστε, το παραδέχθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Επιτρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης που είπε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί ψάχνουν τη «χρυσή τομή» για να υπάρξει μερικό άνοιγμα, χωρίς όμως χειροτέρευση της επιδημιολογικής κατάστασης με κατάρρευση του ΕΣΥ. Άλλωστε, τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι παραμένουν στα ύψη.

Σήμερα Πέμπτη για ακόμα μία ημέρα τα κρούσματα ήταν πάνω από 3.000 χιλιάδες. Για την ακρίβεια 3.073 πολίτες εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο.

Συνολικά 53.606 τεστ έγιναν σε πολίτες και από αυτά τα τεστ, προέκυψε ότι η θετικότητα βρίσκεται στο 5,73. Παραμένει δηλαδή πάνω από το 4 που είναι το όριο συναγερμού σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Άρση lockdown: Ο δείκτης θετικότητας βάζει «φρένο»

Άρση lockdown: Ο δείκτης θετικότητας βάζει «φρένο»

Άρση lockdown: Η εκτίμηση του Θεοκλή Ζαούτη

Όπως είπε στο MEGA ο καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Θεοκλής Ζαούτης, «υπάρχει εξέλιξη στη γνώση όσον αφορά αυτό τον ιό. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει ένας μεταλλαγμένος ιός που δεν τον είχαμε μπροστά μας στο πρώτο και δεύτερο κύμα, με διαφορετικά δεδομένα αποδοτικότητας. Έρχεται πάνω σ’ αυτό η κούραση του κόσμου και γι αυτό γίνονται οι συζητήσεις για ανάσα ή αναπνοή εκεί που μπορούμε να πάρουμε ανάσα, χωρίς να γίνει χειρότερη κατάσταση».

Αναφορικά με την επέκταση του ωραρίου στις 21:00 τόνισε: «Γνωρίζουμε πως σε εξωτερικούς χώρους υπάρχει πολύ χαμηλότερη μετάδοση συγκριτικά με εσωτερικούς χώρους. Γνωρίζουμε πως εκεί που υπάρχει συνωστισμός είναι μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Δηλαδή εάν μπορούμε να βρούμε κάποιες δραστηριότητες που είναι σε εξωτερικούς χώρους και υπάρχει λίγος συνωστισμός… Αν ακολουθήσουμε αυτές τις γραμμές που γνωρίζουμε για τον ιό και τη μετάδοση του ιού θα μπορούμε να πάρουμε κάποια».

Σε ερώτηση για τα κομμωτήρια και τα στοιχεία που υπάρχουν επιδημιολογικά ανέφερε «Τα κομμωτήρια στο πρώτο και το δεύτερο κύμα λειτούργησαν με ασφάλεια, με ραντεβού, με λίγα άτομα σε εσωτερικούς χώρους με μάσκες οι υπάλληλοι και οι πελάτες, θεωρώ πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια με ασφάλεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments