Πολιτική

Γεραπετρίτης: Ψάχνει τη «λεπτή ισορροπία» η κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: Ψάχνει τη «λεπτή ισορροπία» η κυβέρνηση
Γεραπετρίτης: Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η κυβέρνηση ψάχνει τον τρόπο για να υπάρξει μερικό άνοιγμα, χωρίς όμως να χειροτερέψει η κατάσταση.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση ψάχνει τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στο μερικό άνοιγμα και στη μη χειροτέρευση της κατάστασης λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, των διασωληνωμένων και των νεκρών. Η Επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί αύριο στην κυβέρνηση, η οποία θα πάρει τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά. Η συζήτηση πάντως ανάμεσα στους ειδικούς έχει «ανάψει», καθώς υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, όπως αυτή του Μανώλη Δερμιτζάκη.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε σήμερα στο MEGA ότι η κυβέρνηση αναζητά τη «λεπτή ισορροπία» ανάμεσα στην ψυχική υγεία των πολίτων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Αναζητούμε δύο πυλώνες. Έναν που θα έχει ως βάση την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και έναν δεύτερο ο οποίος θα κάνει προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μία πολύ σοβαρή ψυχική κόπωση στην κοινωνία και αυτό οδηγεί και σε μία απομείωση του ωφέλιμου αποτελέσματος των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά o κ. Γεραπετρίτης.

«Θα αναζητήσουμε κάποιες προσαρμογές οι οποίες θα έχουν να κάνουν με το ωράριο εξόδου, με τη δυνατότητα της χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων εξωτερικών χώρων», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, γεγονός στο οποίο θα συντελέσει και η βελτίωση του καιρού.

Γεραπετρίτης: Ψάχνει τη «λεπτή ισορροπία» η κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: Ψάχνει τη «λεπτή ισορροπία» η κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: «Δεδομένη η κόπωση από τους περιορισμούς»

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών, θα έχουν ως στόχο την εκτόνωση της κούρασης της κοινωνίας κατά τον κ. Γεραπετρίτη. «Η κόπωση που έχει υπάρξει από τους περιορισμούς των τελευταίων μηνών, έχει οδηγήσει σε μια ασφυξία, σε μία πλημμελή συμμόρφωση. Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή που θα διοχετεύσει την ανάγκη των ανθρώπων για κοινωνικότητα, χωρίς όμως να έχουμε και οποιοδήποτε στοιχείο χαλάρωσης στα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης».

O υπουργός επικαλούμενος το άνοιγμα του καιρού, το οποίο επιτρέπει την χρήση υπαίθριων χώρων, επιβεβαίωσε ότι: «Αισθανόμαστε ότι πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους υπαίθριους χώρους και για τον λόγο αυτό θα αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα». Έσπευσε, επίσης, να προσθέσει ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, θα συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα προστασίας.

Αναφορικά με το άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι υπηρεσίες οι οποίες συνέρχονται με την ύπαρξη των ανθρώπων θα πρέπει να προαχθούν. Βεβαίως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι με σχέδιο και συστηματικά να ανοίξουν και οι υπόλοιποι πυλώνες, πρωτίστως τα σχολεία».

Γεραπετρίτης: Τι θα γίνει με τα σχολεία

Γεραπετρίτης: Τι θα γίνει με τα σχολεία

Γεραπετρίτης: Ανοιγμα τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου με όλες τις προφυλάξεις

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι οποιαδήποτε μέτρο ληφθεί θα έχει ως γνώμονα τη δημόσια υγεία. «Σας διαβεβαιώνω ότι αν αποφασιστεί να υπάρξει άνοιγμα, είτε είναι στο τέλος Μαρτίου είτε στις αρχές Απριλίου, αυτό θα γίνει με όλη την προφύλαξη την οποία απαιτείται. Έχω την αίσθηση ότι θα υπάρχει ορατότητα για να βγούμε επιτέλους από αυτόν τον εφιάλτη», κατέληξε ο υπουργός.

Ο κ. Γεραπετρίτης έβαλε STOP σε σενάρια για υπερτοπικές μετακινήσεις, εκτός του νομού στον οποίο διαμένουμε. «Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο αυτό. Θα πρέπει να το βλέπουμε βήμα βήμα. Σε πρώτη φάση εκείνο το οποίο θα πρέπει να επιτραπεί είναι η κίνηση εντός της περιφέρειας και της περιφερειακής ενότητας. Οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα πρέπει να πάνε σε ένα δεύτερο στάδιο».

Ο υπ. Επικρατείας τέλος σημείωσε ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να μειωθεί η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, με τους αριθμούς των εισαγωγών και των ανθρώπων που χρήζουν νοσηλείας να αυξάνονται δραματικά.

«Το σύστημα πιέζεται περισσότερο από ποτέ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπάρχουν όμως στοιχεία που συνηγορούν ότι το διάστημα που θα βρισκόμαστε υπό πίεση είναι σχετικά μικρό». Για να καταλήξει με το αισιόδοξο μήνυμα: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας μεγάλης μάχης. Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε πολύ μεγάλη κούραση, όμως είναι λίγες οι εβδομάδες ακόμα που θα αναγκαστούμε να κάνουμε υπομονή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments