Ελλάδα

Δημοσκόπηση ALCO: Με 14% μπροστά η ΝΔ

Δημοσκόπηση ALCO: Με 14% μπροστά η ΝΔ
Δημοσκόπηση ALCO: Στο 43% η ικανοποίηση για τα μέτρα. Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν ότι πρέπει να αγοράσουμε εμβόλια από Ρωσία και Κίνα.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Mαρτίου και παρουσιάστηκε σήμερα. Δείτε και τα ποσοστά της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%, το ΚΙΝΑΛ 6,1%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 2,9%. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, περίπου 7 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από Ρωσία και από Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, σε ποσοστό 51% οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ το 49% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Δημοσκόπηση ALCO Δημοσκόπηση ALCO

Δημοσκόπηση ALCO: Πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων με 37.3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,3% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ (6,1%), το ΚΚΕ (6%), η Ελληνική Λύση (4,3%), το ΜέΡΑ25 (2.9) και η Πλεύση Ελευθερίας (6,5%).

Μητσοτάκης  και Τσίπρας

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει 42%, “κανέναν” απαντά το 31%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 22%.

Για το έργο και τη στάση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% κρίνει θετικά τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 30% θετικών γνωμών.Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση όσον αφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού εμφανίζεται αυξημένη, στο 51%, έναντι 38% που δηλώνει μη ικανοποιημένο. Δημοσκόπηση ALCO Δημοσκόπηση ALCO

Οι διαδηλώσεις και τα περιστατικά αστυνομικής βίας

Το 33% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ το 50% διαφωνεί με αυτή τη θέση.Όσον αφορά στα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 47% των ερωτηθέντων τα θεωρεί μεμονωμένες   περιπτώσεις, ενώ το 39% θεωρεί ότι εντάσσονται σε μέρος “πολιτικής καταστολής”.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments