Διεθνή

Μακρόν Ελλάδα: Γιατί ακύρωσε την επίσκεψή του

Μακρόν Ελλάδα: Γιατί ακύρωσε την επίσκεψή του
Μακρόν Ελλάδα: Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Την επίσκεψη του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ημέρα για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες, ακύρωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν λόγω της επιβολής lockdown στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο Γάλλος Πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και σε άλλες 16 περιοχές. Μακρόν Ελλάδα

Μακρόν Ελλάδα: Θα υπήρχε εκπροσώπηση της Γαλλίας

Η Αριστοτελία Πελώνη είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις της ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου και θα υπάρξει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, για την εθνική μας επέτειο, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων εξαιτίας της δύσκολης υγειονομικής κατάστασης υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ υπερήφανο θέαμα». Επίσης, είχε φανερώσει ότι η θα υπάρξει εκπροσώπηση της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου σε υψηλό επίπεδο εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση», είχε πει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, «θέλει να οργανώσει μία λαμπρή παρέλαση, όπως αρμόζει στην περίσταση, με ξένους ηγέτες προσκεκλημένους τουλάχιστον αυτούς που εκπροσωπούν τις χώρες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, στην ευτυχή κατάληξη του αγώνα του 1821. Η Ρωσία, η Αγγλία, η Γαλλία και όχι μόνο. Έχουν προσκληθεί αυτοί οι ηγέτες και αναμένουμε τις απαντήσεις τους. Στη διοργάνωση αυτού του γεγονότος αναπόφευκτα εμπλέκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφού η παρέλαση είναι στρατιωτική. Υπήρχαν διάφορες ιδέες στο τραπέζι αλλά όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι σχετικά ρευστή λόγω κορωνοϊού. Προκρίθηκε, τελικά, αυτή η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα. Στόχος είναι να γίνει μία λαμπρή στρατιωτική παρέλαση όπως αρμόζει στην περίσταση».

Μακρόν Ελλάδα: Εμπόδιο το lockdown στη Γαλλία

Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Γάλλοι, μεταξύ αυτών οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού, μπαίνουν εκ νέου σε καραντίνα από αύριο και για έναν μήνα, με ένα καθεστώς πιο ευέλικτο σε σύγκριση με προηγούμενες καραντίνες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση. «Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» σε 16 διαμερίσματα, μεταξύ αυτών στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, την ώρα που η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 100.000 νεκρών από τον φονικό ιό και η «πρόοδος της επιδημίας επιταχύνεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments