Πολιτική

Μπακογιάννη: Πιστή στην εθνική της στρατηγική η κυβέρνηση

Μπακογιάννη: Πιστή στην εθνική της στρατηγική η κυβέρνηση
Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση, πιστή στην εθνική στρατηγική, διευρύνει αυτή τη στιγμή τις συμμαχίες της», ανέφερε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς όχημα από την ασφάλειά της μπλέχτηκε σε τροχαίο έξω ακριβώς από τη Βουλή, συμμετείχε στη συζήτηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) η οποία διεξήχθη σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου και διήρκησε πολύ.

«Ήταν μια ουσιαστική ενημέρωση η οποία έγινε για τα θέματα τα οποία τρέχουν αυτή τη στιγμή», δήλωσε μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), η Ντόρα Μπακογιάννη. «Η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στην εθνική στρατηγική, διευρύνει αυτή τη στιγμή τις συμμαχίες της και τις ενδυναμώνει, και ταυτόχρονα προχωρά σε μια δεύτερη φάση αναβάθμισης των επαφών με την Τουρκία, σε μια φάση που η αποκλιμάκωση της έντασης και από τουρκική πλευρά είναι εμφανής», προσέθεσε στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη. Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη: Ποιοι άλλοι συμμετείχαν;

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με αντικείμενο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΕΠ συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο ΕΣΕΠ συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής:

  • Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν οι Ντόρα Μπακογιάννη και Μακάριος Λαζαρίδης.
  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευάγγελος Καλπαδάκης.
  • Από το Κίνημα Αλλαγής οι Ανδρέας Λοβέρδος και Πέτρος Ευθυμίου.
  • Από την Ελληνική Λύση ο Ευαγγελος Φανίδης.
  • Από το Μέρα25 οι Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Λιάπης.
Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη: Η στάση της αντιπολίτευσης

Για έλλειψη στόχων και στρατηγικής όσο αφορά στα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). «Είναι σαν η κυβέρνηση να θέλει να κερδίσει χρόνο, χωρίς να μας λέει γιατί, απλώς για να κλωτσήσει το τενεκεδάκι παρακάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

«Ανεπαρκείς» χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στις τουρκικές δηλώσεις σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος. «Είχαμε ζητήσει ως κόμμα τη σύγκληση του ΕΣΕΠ. Ο υπουργός Εξωτερικών ανταποκρίθηκε», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. «Επιτέλους έγινε δεκτή και η πρότασή μας να συμμετέχει ο υπουργός Άμυνας και ήταν πραγματικά χρήσιμη η παρουσία του και αυτά που μας είπε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments