Πολιτική

Τσακαλώτος: H οικονομία είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση

Τσακαλώτος: H οικονομία είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση
Τσακαλώτος: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στην ΕΡΤ εφόλης της ύλης, ενώ αποκάλυψε πως βλέπει εκλογές προς το Φθινόπωρο

Πολλές φορές έχει ασκήσει κριτική ο κ. Τσακαλώτος προς τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο πρώην υπουργός είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τεχνολαϊκισμό, αλλά και ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο σχετικά με τα στοιχεία δαπανών του κορωνοϊού.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του σήμερ, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός αναζητά παράθυρο ευκαιρίας για εκλογές το φθινόπωρο.  Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η οικονομία είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η κυβέρνηση έχει αλλεργία σε κάθε τι δημόσιο, οδηγώντας με την αποτυχία της τα μεσαία στρώματα σε μια νέα φτωχοποίηση. Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: “H οικονομία σε πολύ δύσκολη κατάσταση”

Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με τα οφέλη που θα αποκομίσουμε καθώς επισήμανε ότι «η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κατευθύνει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια σε μεγάλα οικονομικά funds, αγνοώντας τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας η οποία οδηγείται σε εποχές που πιστεύαμε ότι τις έχουμε αφήσει πίσω μας».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να οδηγήσει τη χώρα σταδιακά σε μια κατάσταση «ορμπανοποίησης», με περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σε ό,τι αφορά την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ήταν ξεκάθαρος «παρά τα αντικειμενικά λόγω πανδημίας προβλήματα, υποδεχθήκαμε πολίτες από το Κέντρο, το ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλους που είχαν απομακρυνθεί από εμάς».

Τσακαλώτος: “Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για τον κορωνοϊό”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε ασκήσει κριτική στον υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις δαπάνες του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν παραποιεί τα στοιχεία και ότι για παράδειγμα η Ελλάδα δεν είναι δεύτερη από το τέλος σε δαπάνες για τον κοροναϊό στην Ευρώπη, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πως με βάση τα σημερινά στοιχεία είμαστε όγδοοι από το τέλος.

«Φοβερό επίτευγμα θα έλεγε κανείς. Αλλά πως αλήθεια ανεβήκαμε 6 θέσεις;», σχολιάζει ο κ. Τσακαλώτος. «Πολύ απλά, οι άλλες χώρες δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους. Έτσι η Ελλάδα που απέστειλε στοιχεία για τις ‪21 Σεπτεμβρίου‬ φαίνεται για παράδειγμα να έχει ξοδέψει λίγο περισσότερα από την Αυστρία. Απλώς τα στοιχεία της Αυστρίας είναι από τις ‪6 Μαΐου‬. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες 5 χώρες», εξηγεί ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments