Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Σε δύσκολη κατάσταση ο γνωστός καθηγητής

Σωτήρης Τσιόδρας: Σε δύσκολη κατάσταση ο γνωστός καθηγητής
Σωτήρης Τσιόδρας: Εξαιρετικά προβληματισμένος φαίνεται να είναι ο γνωστός καθηγητής με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, είναι ο άνθρωπος που αναδείχθηκε ως πρωτεύον πρόσωπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στο πρώτο κύμα που χτύπησε τη χώρα και αντιμετωπίστηκε με πολύ χαμηλό αριθμό απωλειών σε ανθρώπινες ζωές και για τον οποίο οι New York Times είχαν γράψει πως είναι «ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός».

Σωτήρης Τσιόδρας

O Σωτήρης Τσιόδρας

Σωτήρης Τσιόδρας: Οι σκέψεις του καθηγητή

Ο γνωστός καθηγητης φαίνεται πως βρίσκεται σε πλέον όμως σε τέλμα, όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και από τη συνεργασία της επιτροπής με την κυβέρνηση. Αυτό διότι ήδη από τα μέσα της εβδομάδας είχε γίνει γνωστό μέσω διαρροών, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε χαλάρωση ορισμένων πτυχών του lockdown, κάτι που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια όμως ώρα η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη, με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει προ ημερών την ένταξη ιδιωτικών κλινικών του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ έγινε λόγος και για επίταξη ιδιωτών γιατρών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σωτήρης Τσιόδρας: Η διαφωνία με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

«Μήλον της έριδος» κατά τη διαρκεια της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων φαίνεται να ήταν η απόφαση για το θέμα της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, όπου το κλίμα φορτίστηκε πιο πολύ, με τους επιστήμονες να θεωρούν πως αν συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο, τότε ο κόσμος θα θεωρούσε ότι το lockdown ουσιαστικά έχει τελειώσει, με μια τέτοια εξέλιξη μα οδηγεί πιθανώς σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και νέα αύξηση κρουσμάτων.

Αντίστοιχη θέση πήρε και ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος φαίνεται πως ήταν καθαρά αντίθετος με την σκέψη άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παρθεί μια λάθος απόφαση που θα γονατίσει το ΕΣΥ. Να θυμίσουμε πως εδώ και αρκετό καιρό ο καθηγητής, απουσιάζει από τις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό, συνεχίζει όμως καθημερινά να δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments