Πολιτική

Σοφία Ζαχαράκη: Τουρίστες πριν από τον Μάιο

Σοφία Ζαχαράκη: Τουρίστες πριν από τον Μάιο
Σοφία Ζαχαράκη: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο υποδοχής τουριστών και πριν από το Μάιο αν έχουν εμβολιαστεί, η υφυπουργός Τουρισμού.

Η Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε για τα κριτήρια με τα οποία θα μπορούν έρθουν από το εξωτερικό οι τουρίστες στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Οι δηλώσεις της υφυπουργού Τουρισμού έρχονται σε μία εποχή όπου η Ελλάδα διαθέτει ήδη έναν μεγάλο αριθμό covid free νησιών. Η Διευθύνων Σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, μιλώντας στο pagenews.gr τόνισε πως η χώρας μας είναι το 5ο πιο δυνατό παγκόσμιο brand στον τουρισμό.

Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη: Οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν

Όπως είπε μιλώντας στο Open «και φέτος θα δούμε τουρισμό με περισσότερα εργαλεία από ότι πέρυσι: εμβολιασμούς και περισσότερα τεστ. Και έχουμε επικαιροποιημένα πρωτόκολλα φέτος, βάσει συμπερασμάτων από πέρυσι, τα οποία βελτιώσαμε». Όσον αφορά την έλευση τουριστών από το εξωτερικό σημείωσε ότι «όποιος έρχεται θα έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και όσοι έχουν περάσει covid-19 και έχουν κάνει και το τεστ θα μπορούν να έρθουν στη χώρα μας. Θα γίνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου».

Για τους Έλληνες τουρίστες ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ενώ σύμφωνα με την Σοφία Ζαχαράκη οι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να έρθουν νωρίτερα από τον Μάιο αφού θα έχουν εμβολιαστεί.

Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη: Λίγα λόγια για την υφυπουργό Παιδείας

Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών». Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments