Ελλάδα

Σεισμός τώρα στην Ελασσόνα

Σεισμός τώρα στην Ελασσόνα
Σεισμός τώρα: Οι σεισμικές δονήσεις στην Ελασσόνα δεν έχουν τέλος, την ώρα που ο Πρωτοβάθμιος Έλεγχος των κτιρίων έχει ολοκληρωθεί.

Νέος σεισμός τώρα σημειώθηκε στην Ελασσόνα, το απόγευμα της Κυριακής 21 Μαρτίου, με τις σεισμικές δονήσεις να μην έχουν τέλος αν και σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αναμένεται νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην περιοχή ενώ να σημειωθεί πως κατέληξε πριν από μερικές ημέρες και ένας ηλικιωμένος.

Σεισμός τώρα: Ο ένας σεισμός μετά τον άλλο

Θυμίζουμε πως σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε, τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, στις 17:43 στην Ελασσόνα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 242 χιλιομέτρων βορειοδυτικά των Αθηνών, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της πόλης της Ελασσόνας. Σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση επικέντρου, το γεωγραφικό πλάτος είναι 39.7545 βόρεια και το γεωγραφικό μήκος 22.1086 ανατολικά.

σεισμός τώρα

Επιπλέον, ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:09 στην Ελασσόνα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 251 χιλιομέτρων βορειοδυτικά των Αθηνών, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ελασσόνας. Σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση επικέντρου, το γεωγραφικό πλάτος είναι 39.8126 βόρεια και το γεωγραφικό μήκος 22.0294 ανατολικά.

Πάντως, νέες ζημιές και συγκεκριμένα ρωγμές σε σπίτια στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό, άφησε πίσω του ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Μαρτίου. Όπως εξήγησαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου, Νίκος Γάτσας και Γιάννης Κόκκουρας, μετά τη νέα σεισμική δόνηση οι Δήμοι δέχτηκαν αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες που εντόπισαν σημαντικές ρωγμές στα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Σεισμός τώρα: Ολοκληρώθηκε ο Πρωτοβάθμιος Έλεγχος των κτιρίων

Να σημειωθεί παράλληλα, πως ολοκληρώθηκε ο Πρωτοβάθμιος Έλεγχος των κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στη Θεσσαλία. Συνολικά έγιναν αυτοψίες σε 5.079 κτίρια και από αυτές 4.533 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.820 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο). Επίσης, έχουν ελεγχθεί 148 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 49.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments