Ελλάδα

Επίταξη: Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας

Επίταξη: Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας
Επίταξη: Πρόκειται για τις ειδικοτήτων των Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών. Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση των νοσοκομείων στην Αττική.
Επίταξη: Πρόκειται για τις ειδικοτήτων των Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών. Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση των νοσοκομείων στην Αττική.

Στην επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών ιατρών στην Αττική προχώρησε το υπουργείο Υγείας, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και ενώ τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Επίταξη: Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

Επίταξη: Μόλις 61 ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργού

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας και Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) είχαν ζητήσει από τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη. Συγκεκριμένα, ζητούσαν 200 γιατρούς (Παθολόγους, Πνευμονολόγους και Αναισθησιολόγους) και ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ύστερα από παράταση της αρχικής προθεσμίας και μεγάλη κινητοποίηση των ιατρικών συλλόγων από μόλις 61 γιατρούς. Παράλληλα, τονίζεται ότι ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
ΜΕΘ

Επίταξη: Τι προβλέπει η διαδικασία

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία. Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

Ωστόσο, ο νομοθέτης προβλέπει και περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί της επιστράτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο επιστρατευόμενος επικαλεστεί λόγους υγείας (σωματικής ή ψυχικής), πράγμα όμως που θα πρέπει να πιστοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Τέλος, το έγγραφο της επιστράτευσης θα μπορούσε να καταστεί άκυρο εάν δεν αναφέρεται ο νόμος βάσει του οποίου επιστρατεύεται ο γιατρός ή αν έχει σταλεί σε λάθος ταχυδρομική διεύθυνση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments