Ελλάδα

Επίταξη γιατρών: Αυτό είναι το «φύλλο πορείας»

Επίταξη γιατρών: Αυτό είναι το «φύλλο πορείας»
Επίταξη γιατρών: Ξεκίνησαν να παραδίδονται τα φύλλα επίταξης στους ιδιώτες γιατρούς. Τι προβλέπεται.

Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας, την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σε οριακό σημείο, ενώ υπάρχει διασπορά του ιού ακόμα και μέσα σε αυτά.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία.

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση. Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

«Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών», αναφέρεται πάνω στα φύλλα επίταξης.

Επίταξη γιατρών: Αυτό είναι το «φύλλο πορείας»

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Επίταξη γιατρών: Η ανάρτηση του υπουργείου Υγείας

Επίταξη γιατρών: Η ανάρτηση του υπουργείου Υγείας

Επίταξη γιατρών: Υπήρχε άλλος τρόπος λέει ο Νίκος Τζανάκης

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στο Open, ενώ σχολίασε και την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, λέγοντας ότι υπήρχε άλλη λύση. «Υπήρχαν πολύ πιο απλές λύσεις» είπε για την επιστράτευση, γνωστοποιώντας ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία υπάρχει προκήρυξη για 20 θέσεις. «Ξέρω ότι έχουν καταθέσει 80 συνάδελφοι για τη θέση. Θα μπορούσε άμεσα ο υπουργός να προσλάβει και τους 80. Η λύση του προβλήματος ήταν δίπλα μας και έπρεπε να τη δούμε» ανέφερε.

Θέση για την επιστράτευση των γιατρών πήρε ο ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών). Σχολιάζοντας την είδηση της επιστράτευσης 206 ιδιωτών γιατρών, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει ότι «τώρα είναι ώρα ευθύνης και συστράτευσης, για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments