Πολιτική

Μητσοτάκης Μακρόν: Είχαν τηλεφωνική συνομιλία

Μητσοτάκης Μακρόν: Είχαν τηλεφωνική συνομιλία
Μητσοτάκης Μακρόν: Όλα όσα συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν στην τηλεφωνική τους συνομιλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ακύρωσε πρόσφατα την επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχαν σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και για την πανδημία του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης Μακρόν: Συζήτησαν και για την 25η Μαρτίου

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Μακρόν είχαν επίσης, την ευκαιρία να αναφερθούν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου. Μητσοτάκης Μακρόν

Σημειώνεται πως την επίσκεψη του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ημέρα για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες, ακύρωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν λόγω της επιβολής lockdown στην ευρωπαϊκή χώρα. Σύμφωνα με ό,τι έχουν αναφέρει κυβερνητικές πηγές ο Γάλλος Πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και σε άλλες 16 περιοχές.

Να αναφέρουμε πως στις αρχές Μαρτίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμανουέλ Μακρόν είχαν τηλεδιάσκεψη. Στο τραπέζι, σύμφωνα με το Ελυζέ, έπεσαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας και περιφερειακά ζητήματα. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο που οι δύο άντρες συνομίλησαν μετά από μήνες εντάσεων. Πρόκειται για μια συζήτηση που ήρθε μέσα σε ένα κλίμα διπλωματικών διαφωνιών μεταξύ της Άγκυρας και του Παρισιού για σειρά θεμάτων, όπως το λιβυκό, το συριακό, της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο ηγέτες είχαν ανταλλάξει έντονους χαρακτηρισμούς το προηγούμενο διάστημα, με τον Ερντογάν να φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει «εγκεφαλικό νεκρό» τον Μακρόν και να διερωτάται για την «ψυχική υγεία» του μετά τις δηλώσεις του Μακρόν υπέρ της ελευθερίας του λόγου, περιλαμβανομένων των σκίτσων του Μωάμεθ. Ο Ερντογάν είχε καλέσει μάλιστα, τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα και κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για «ισλαμοφοβία», με τη Γαλλία να ανακαλεί τον πρεσβευτή της από την Άγκυρα για διαβουλεύσεις. Μητσοτάκης Μακρόν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments